VIKEND NA PLATKU

Kamp za brucoše RiBroo – zabava i edukacija za lakši početak studentskog života

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci osmu godinu zaredom organizira RiBroo – kamp za brucoše.

Kamp je osmišljen kao četverodnevno druženje svih studenata prve godine na Sveučilištu u Rijeci te RSRTC Platak, a cilj kampa je integracija brucoša u akademsku zajednicu kroz edukativne radionice, sportske i zabavne aktivnosti.

Ako studenti dolaze iz druge sredine, upoznavanje svih segmenata studentskog života je sporije i teže, jer treba vremena da se osjećaju kao kod kuće. Ovim Kampom želi se ubrzati i pospješiti ovaj tranzicijski period, a upoznavanjem kolega i budućih prijatelja u neformalnom okruženju doprinijeti će bržem razvoju njih sami kao studenata i osoba. Kamp je osmišljen kao uvodno druženje svih studenata prve godine na Sveučilištu u Rijeci, vikend prije početka održavanja nastave.

Na početku nastavne godine studenti dobiju gomilu informacija o ECTS bodovima, kolokvijima, ispitima i svemu potrebnom za uspješno savladavanje studija, međutim većinu studentskih aktivnosti izvan nastave moraju istražiti sami. Ovim kampom želi se ubrzati i pospješiti taj tranzicijski period, a upoznavanje kolega i budućih prijatelja u neformalnom okruženju zasigurno doprinosi bržem razvoju njih kao studenata i osoba.

Četverodnevni program kampa započinje upoznavanjem Kampusa prilikom čega im se približavaju institucije s kojima će se susretati tijekom studiranja. Nakon obilaska odlaze u turistički obilazak Rijeke i Opatije (uključena vožnja turističkim autobusom). Od petka do nedjelje kamp se provodi u sportsko-rekreativnom centru Platak. Radionice, interaktivna predavanja i okrugli stolovi održavaju se tijekom jutra dok su na programu poslijepodne: planinarska tura, sportske igre (odbojka, nogomet, košarka, disc golf, boćanje, pustolovna utrka), panoramska vožnja žičarom, a u večernjim satima studentima je organiziran zabavni program uz muziku.

Tijekom edukativnog dijela programa studenti su podijeljeni u timove po fakultetima, odjelima i smjerovima te svaki ima svog koordinatora – starijeg studenta, koji je tijekom kampa svojevrsni mentor. Svaki fakultet za svoje studente organizira program koji je u jutarnjim satima baziran na posebnom informativnom sadržaju za svaki studij, njegove izvannastavne aktivnosti, posebnosti, kako se uključiti u rad pojedini udruga, tijela i sudjelovati u životu samog fakulteta.  Cilj ovoga dijela programa jest pružanje najvažnijih informacija o onome što studente čeka nakon početka nastave, te ih na najbolji način priprema za uspješan početak akademske godine. Poslijepodnevni sati rezervirani su za  zabavne i sportske aktivnosti nakon kojih slijedi zabava za opuštanje i bolje upoznavanje! Osim brucoša na kampu se mogu prijaviti i studenti viših godina kako bi svojim znanjem i iskustvom kroz druženje sa studentima prve godine doprinijeli upoznavanju sa studentskim životom.

Do sada svake godine u projektu sudjeluju 100-tinjak brucoša, koordinatora, voditelja, volontera, a cilj je kamp približiti većem broju studenata koji upisuju fakultete u Rijeci kako bi im prijelaz u novu fazu života bio što jednostavniji i brži. Uz Vašu podršku smatramo da bi informiranje o projektu mogli proširiti na druge dijelove Hrvatske iz kojih se upisuje veći broj studenata (prvenstveno Istra) jer bi voljeli da se studenti koji ne žive u Rijeci tu osjećaju dobrodošlo i pripadajuće od početka svog preseljenja.

Sve detaljne informacije o Kampu možete pronaći OVDJE, na Facebook događaju RiBroo – kamp za brucoše 2020.

Program je subvencioniran od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, tako da za sudionike četverodnevni program (s uključenim prijevozom, smještajem, obrocima te svim aktivnostima) iznosi 350 kn.

Ovaj projekt održava se uz pokroviteljstvo Sveučilišta u Rijeci, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari