Na tajnom mjestu, na vrhu riječkog navijačkog nebodera, oni rade na maskama!

Nešto manje od mjesec dana ostalo je do nadaleko poznate Međunarodne karnevalske povorke u Rijeci

Pripreme su užurbane, svatko se želi predstaviti na najbolji mogući način. Vrijeme curi, ubrzano se izrađuju nove maske.

Idućih sedam tjedana na Kvarneru maškare vode glavnu riječ: Počinje Riječki karneval!

Tisuće će predstaviti svoje nijanse. Na maskama se radi gotovo iza svakog riječkog prozora. A na svom tajnom mjestu, na vrhu poznatog riječkog navijačkog nebodera, Pikićima je već počela karnevalska zabava. Moraju požuriti, ako ove godine žele biti Zlatni.

”Ovu godinu smo zlatni, ovo je dio kostima. U biti smo zlatni od glave do pete. To smo mislili u biti prezentirati iduću godinu, kako imamo 25 godina.. Ali evo, nismo uspjeli izdržati”, kaže Vjera Vukman, voditeljica skupine Pikići.

Zajedno su već 24 godine. Veže ih ljubav prema maškaranju i tradiciji. Nije im važno pobijediti, ali ponosno ističu da 1999. izabrani za najbolju masku. Bili su pašta.

U Pikićima ih ima 35. Mijenjali su se članovi skupine. No dobri ljudi koji su nas ugostili dio su stalne postave. ”Karneval mi znači život, karneval mi znači sve u životu i meni i mojoj ženi i mojoj familiji i sinu … Karneval mi je zakon”, ističe Zvonko Mikić iz Pikića.

Jedino što nikad nisu uspjeli pobijediti na izboru za kraljicu karnevala. A pokušali su na sve načine, naime, kako kaže Rafaela Mičetić: ”Koga god da smo imali nismo mogli pobijediti i onda sam se ja kandidirala i gospođa iz Kraljevice – pa smo bile najstarije”.

Ali oni ionako već jesu kraljevi i kraljice. Kao i članovi svih skupina koje od samih početaka čine kostur velike riječke međunarodne povorke.

Ida Balen

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari