BITKA ZA RIJEKU

Nakon 21. godine Rijeka će dobiti novog gradonačelnika

Foto: Mateo Levak/Riportal

I dok jedni između kandidata ne vide razliku, neki ipak mijenjaju mišljenje

Pred Rijekom su promjene – završava se era uz Bandića najdugovječnijeg gradonačelnika, a tko stiže – njegov zamjenik ili novo lice – odlučit će u nedjelju građani. A da ima neodlučnih u vječnoj SDP-ovoj utvrdi pokazalo je naše istraživanje, kao i reakcije nakon RTL-ove burne debate između Marka Filipovića i Davora Štimca.

Nakon 21. godine Rijeka će dobiti novog gradonačelnika. Vojka Obersnela će zamijeniti netko od ove dvojice kandidata. Obersnelov zamjenik Filipović predstavlja kontinuitet vlasti, a nezavisni Štimac novi put, pišu Vijesti.hr.

Više u VIDEOPRILOGU:

“U gradu Rijeci su potrebne promjene. Ne ljudi koji tamo sjede po čitave dane i u osam godina nisu napravili ništa. Ne mogu čak niti sami reći što su napravili”, rekao je kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac (nez.).

“Nisam ja ovdje na ispitu da me gospodin Štimac ispituje. Dozvolite mi da kažem, ja vas nisam prekidao. Ja vas nisam prekidao i nisam na ispitu kod vas poput nekih studentica i studenata”, poručio je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović Štimcu na RTL-ovom sučeljavanju.

Prema RTL-ovom istraživanju bliži potrebnih 50 posto volje birača je Filipović. Štimca podržava 36,2 posto ispitanih. Razlika dovoljna za žestoke obračune u finišu kampanje.

“Htjeli bismo okupiti one koji znaju, a ne ovo što se danas dešava, dakle, političku hobotnicu, ljude koji s 18 godina ulaze u politiku da bi stvorili svoje pozicije i u principu se čitav život nebavili svojim poslom. Pitajte gospodina…”, tvrdi Davor Štimac.

“Kako to možete reći? Kako možete reći da se ja nisam bavio svojim poslom? Pa ja sam deset godina radio u struci. Ja sam diplomirani inženjer građevinarstva. Ja sam ovlašteni inženjer Hrvatske komore građevinskih inženjera”, pojasnio je Filipović.

Debata se na Kvarneru pozorno pratila. I dok jedni između kandidata ne vide razliku, neki ipak mijenjaju mišljenje.

“Ja sam u prvom krugu glasala za Filipovića. Međutim, sad se malo dvoumim, ali žao mi je što imamo ta dva kandidata. Mislim da smo mogli to malo drugačije izabrat”, kazala je Riječanka Gracia Vianello.

“Oni su vam isti, bore se za vlastiti interes. Ništa nije bolji jedan od drugoga samo jedan drugome izvlači one negativnosti, ti si napravio ovo, ti si napravio ono”, smatra Srećko Buterin iz Rijeke.

A sami kandidati debatu ocjenjuju korektnom.

“Bilo je jedno fer i korektno sučeljavanje. Riječanke i Riječani će u nedjelju izabrati novoga gradonačelnika, ja ih pozivam da zaokruže broj jedan ispred mojega imena”, izjavio je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović.

“Za razliku od ove stagnacije koja traje posljednjih 30 godina i ovog kontinuiteta kako to nazivaju koji traje već 76 godina, Riječani imaju priliku da konačno nešto promijene”, zaključio je kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac (nez.).

A hoće li, otkrit ćemo u nedjelju, prenose RTL-ove Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari