EVO O ČEMU SE RAZGOVARALO

Župan Zlatko Komadina u radnom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

Župan Zlatko Komadina održao je radni sastanak sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom. Župani su razgovarali o temama koje vežu ove dvije županije s naglaskom na javni linijski prijevoz.

„To je ono što je aktualno i muči nas velike županije jer su nam nedostatna sredstva temeljem onoga što je dogovoreno u resornom ministarstvu. Međutim, u jako dobroj koordinaciji s resornim ministrom Olegom Butkovićem, mislim da ćemo taj problem dovesti do kraja na zadovoljstvo ruralnih dijelova naših županija“, izjavio je župan Boban.

Zlatko Komadina istaknuo je kako se ove dvije županije ističu i po pitanju otoka, priobalja i zaobalja. „Zbog svega toga je važna tema javni linijski prijevoz jer linije nemaju prihoda po kartama pa treba što više subvencionirati prijevoz. Imamo izračun po kojemu se nisu uzele specifičnosti zaleđa i otoka, što bitno poskupljuje linijski prijevoz“, rekao je župan Komadina.

VIDEO DANA:

Župani su razgovarali i o pomorskom dobru te lučkim upravama, iako Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija imaju različite modele lučkih uprava. Bitna tema sastanka bile su i koncesije na pomorskom dobru, a razgovaralo se i o disperziji turizma u ruralne dijelove županija.

Župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom, a svjesni dodirnih točaka, dogovoren je i uzvratni posjet Primorsko-goranskoj županiji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views