NOVI IZGLED PLUMBUMA

Video | Noćas je asfaltiran rotor na Pećinama; Evo kada će svi radovi biti dovršeni!

Screenshot Kanal RI

Rotor na Pećinama poprimio je konačni izgled! Tijekom noći asfaltirana je prometnica. Radovi vrijedni 2 milijuna i 200 tisuća kuna u potpunosti bi trebali biti gotovi do kraja studenog

Na Rotoru na Plumbumu na Pećinama je postavljen asfalt, čime se normalizirao promet.

“Do sada je izvedeno, znači ovdje gdje se nalazimo vidi se da je formiran dio novog rotora, izveden je u većem dijelu nosivi sloj asfalta. Ostao nam je privez prema Kostreni, i samim time mislim da će prometovanje, gužve koje su se stvarale biti puno manje.”, objašnjava Goran Rački, predstavnik Hrvatskih cesta.

Radovi na rotoru vrijedni 2 milijuna i 200 tisuća kuna još nisu gotovi, izvještava Monika Injac za Kanal RI.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Ostalo je urediti u potpunosti nogostup, rasvjetu završiti, stupovi su montirani, na ovom djelu na kojem se mi nalazimo potrebno je hortikulturno uređenje, i normalno sva prometna regulacija”, dodaje Rački.

8. studenog krenut će završno asfaltiranje.

“U planu je od 8. do 15.11. izvršiti radove na asfaltiranju završnog sloja asfalta, na cijelom zahvatu, radove ćemo planirati u noćnim satima kako bi imali što manji utjecaj na promet i sasmim time molimo građane za strpljenje te dvije, tri noći koliko će to trajati”, govori Goran Rački.

Radovi bi u potpunosti trebali biti gotovi do kraja idućeg mjeseca.

U izgradnju rotora se krenulo jer je raskrižje bilo označeno kao opasno mjesto na mreži državnih cesta. U deset godina ovdje se dogodilo 35 prometnih nesreća.

“Samim time se krenulo u izradu sve potrebne dokumentacije, odnosno od pronalaženja tipa raskrižja, da li klasično raskrižje ili kružno. Pokazalo se da je kružno raskrižje najpogodnije za rješevanje svih problema ovdje, samim time se za njega odlučilo.”, govori predstavnik Hrvatskih cesta Goran Rački.

Za vrijeme radova, dio stanovnika Pećina i Kostrene ljutila je regulacija prometa semaforima koja je stvarala gužve.

“Mi vjerujemo da kad to sve bude konačno gotovo, da će svi oni koji su bili nezadovoljni biti zadovoljni, i da će puno ugodnije ovuda prometovati”, nada se Rački.

Završetak radova će svim sudionicima u prometu dati dodatnu sigurnost, izvještava Monika Injac za Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja