Projekt “Mala Barka 2 – Očuvanje pomorske baštine sjevernog Jadrana” nositelj kojeg je Primorsko-goranska županija, proglašen je najboljim EU projektom hrvatskih županija u kategoriji prekogranične suradnje

Odlučio je tako stručni žiri nakon zaključenog natječaja kojeg je proveo Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr.

Na današnjoj svečanosti proglašenja pobjednika Najbolji grad i po prvi put, najboljeg županijskog EU projekta, održane u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn, nagrada je uručena županu Zlatku Komadini. “Ovo je satisfakcija ljudima u našoj županiji koji rade na EU projektima, a posebno je značajna jer se tiče zaštite baštine u našoj županiji po čemu je nadaleko poznata“ – istaknuo je župan Komadina preuzimajući nagradu za najbolji EU projekt.

U finalnom izboru bio je nominiran 21 projekt, a nagrade su dodijeljene u četiri kategorije. Iz naše Županije nagrade u kategoriji najboljih gradova dodijeljene su i gradovima Krk i Cres, a među finalistima su bili i Rijeka, Crikvenica, Bakar i Kastav.

„Drago mi je da se i kroz ovakve organizirane akcije promoviraju i potiču europski projekti. Osobno mislim da je uspjeh i da treba čestitati na svakom euru kojeg kroz razne projekte povučemo u Hrvatsku. Sa zadovoljstvom mogu reći da je upravo Primorsko- goranska županije među vodećim hrvatskim regijama po povlačenju europskog novca, a „Mala barka“ kao prekogranični projekt jedan od brojnih koje smo proveli.

Gledajući financijski to nije tako velik projekt, ali po svom značaju za očuvanje, kao i turističku valorizaciju bogate pomorske baštine sjevernog Jadrana itekako nam je važan“, izjavio je župan Komadina. Čestitao je svim nagrađenima kao i svim finalistima oba nacionalna natječaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari