NOVI ZUB ZA DVA SATA! Riječki studenti dentalne medicine dobili nastavno pomagalo vrijedno oko 40 tisuća eura

Ovakva tehnologija omogućuje kompjuterski potpomognutu izradu samih protetskih nadomjestaka a izrada je time mnogo brža, bolja i daleko preciznija

Na Medicinskom fakultetu u Rijeci, na studiju Dentalne medicine danas je održana prezentacija rada novog suvremenog uređaja, intraoralnog CAD CAM skenera koji će se ubuduće koristiti u nastavi.

Tvrtka Planmeca, jedan od globalnih lidera na području novih tehnologija u dentalnoj medicini, donirala je Studiju dentalne medicine Medicinskog fakulteta u Rijeci intraoralni CAD CAM skener Plan Scan u vrijednosti oko 40. 000 eura.

https://www.youtube.com/watch?v=5HRVQM_run8

Ovakva tehnologija, koja će se na fakultetu koristiti za edukaciju studenata na studentskim vježbama, omogućuje kompjuterski potpomognutu izradu samih protetskih nadomjestaka.

Izrada je time mnogo brža, bolja i daleko preciznija te se također izbjegava onaj bitan dio neugodnosti koju pacijent iskusi tradicionalnom metodom, poput refleksa povraćanja.

Uređaj se sastoji od intraoralnog skenera pomoću kojeg se snimi situacija u ustima, nakon čega se izrađuje nadomjestak poput krunice ili mosta. Nadomjestak se potom šalje na 3D printer i izrađuje iz materijala prema potrebi i željama pacijenta.

Korištenjem ovog uređaja pacijent može dobiti zubni nadomjestak već za dva sata, za razliku od tradicionalnih metoda kada je takva procedura u najboljem slučaju trajala nekoliko dana, a njegovi podaci ostaju u bazi podataka za buduće korištenje.

Uz pomoć uređaja, koji će se u Hrvatskoj po prvi puta koristiti upravo na Medicinskom fakultetu, Studij dentalne medicine Medicinskog fakulteta u Rijeci postaje jedan od vodećih centara na području CAS CAM tehnologije, a cilj je neprestano usavršavanje kako bi se unaprijedila znanja i kvaliteta usluga prema pacijentima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari