U 20 SATI U DVORANI MARINO CVETKOVIĆ

Opatija je spremna za Doru 2022.; Navijat ćemo za dvije Riječanke – Miu Negovetić i Tinu Vukov

Opatija je spremna za Doru 2022.; Navijat ćemo za dvije Riječanke – Miu Negovetić i Tinu Vukov

Na večerašnjem izboru za Pjesmu Eurovizije među 14 kandidata su i dvije Riječanke -Mia Negovetić iTina Vukov

Hrvatski glazbeno scenski festival Dora će se i ove godine održati u Opatiji, u gradu u kojem je Dora 1993. i počela svoj put.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: PETAR BALJAK
Snimatelj: IGOR PAULIĆ

“Posebno mi je zadovoljstvo da danas ponovno mogu najaviti ovaj događaj. 90-ih godina se Dora rodila u Opatiji, onda nam je malo otišla iz Opatije i 2019. se vratila. Ono što mogu reći kao gradonačelnik, potpisali smo trogodišnji sporazum tako da ćemo Doru imati ovdje sigurno i sljedeće godine što me posebno veseli”, rekao je Fernando Kirigin, gradonačelnik Opatije za Kanal Ri.

Jučerašnja proba izvođača protekla je u najboljem redu, na zadovoljstvo izvođača i orgnanizatora

“Žiri je već jučer glasao tako da to je bio ozbiljan posao. Danas nastavljamo u 20.10 pa ćemo vidjet”, kaže Tomislav Žtengl, voditelj projekta Dora 2022.

U predvorju hotela Milenij predstavljen je i CD Croatia Recordsa koji sadrži pjesme svih 14 kandidata uz njihove kratke biografije.

“Nama je zaista zadovoljstvo što smo ponovno izdavači ovog CDa Dora 2022 i što smo sa svoje diskografske strane na neki način sudjelujemo u ovom velikom projektu”, rekla je Klaudija Čular, urednica CD-a Dora 2022.

“Tradicija je kod nas u Jugotonu i Croatia Recordsu 75 godina i svih tih 75 godina je vezana uz Opatiju tako da je dolazak u Opatiju uvijek sjećanje na neka dobra vremena glazbe. Večeras nam je da budemo zadovoljni, da plješćemo pobjedniku i da okrećemo jednu novu stranicu hrvatske glazbe”, rekao je Želimir Babogredac, predsjednik uprave Croatia Records.

Dora će se održati večeras u dvorani Marino Cvetković s početkom u 20 sati. Među 14 izvođača nastupaju i dvije riječke uzdanice – Mia negovetić i Tina Vukov.

Svi zaintersirani moću će pratiti Doru u programu HRTa, i na službenom You Tube kanalu u prijenosu uživo, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari