SADRŽAJNA SVAKODNEVICA

Video | Pogledajte kako se živi u Domu za odrasle osobe Turnić; U organiziranom stanovanju imaju puno aktivnosti i zabave!

Screenshot Kanal Ri

Dom Turnić pruža uslugu organiziranog stanovanja u 10-tak stambenih zajednica u kojima živi troje do četvero ljudi

Jedna od korisnica organiziranog stanovanja je i Marina koja sudjeluje u u brojnim aktivnostima koje ovaj Dom pruža kako bi korisnike što bolje uklopili u zajednicu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Dom za odrasle osobe Turnić primjer je dobre prakse i među prvima je u Hrvatskoj koji se transformirao i izašao iz okvira te provodi niz aktivnosti u procesu deinstitucionalizacije.

Uslugu dugotrajnog smještaja nastoji se što više individualizirati, pa Dom Turnić pruža uslugu organiziranog stanovanja u 10-tak stambenih zajednica u Rijeci, Matuljima i Delnicama, u kojima živi troje do četvero ljudi.

Jedna od korisnica organiziranog stanovanja je i Marina koja sudjeluje i u brojnim aktivnostima koje ovaj Dom pruža kako bi korisnike što bolje uklopili u zajednicu.

I Mile je korisnik stambene zajednice, uključen je u sve aktivnosti Doma, a završio je i tečaj za pomoćnog kuhara.

Korisnik Doma dugi niz godina je i Milivoj a od svih aktivnosti najviše ga vesele pjevačka natjecanja u Domosongu, a bilo je i nagrada.

Sabina sudjeluje u projektu organiziranog stanovanja i volontira u riječkom hospiciju Marije Krucifiksa Kozulić na Belvederu.

Korisnici Doma za starije Turnić osobe su od 18 do 95 godina starosti. U stambenim zajednicama trenutno živi 36 korisnika, dugotrajni smještaj koristi njih 63-oje, uslugu boravka 15, a psihosocijalnu podršku 80-tak korisnika, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari