Pogledajte prilog nove TV koji je podigao buru u Istri, ali i u Rijeci!

“Povod ovoj odluci kulminirao je nakon jučerašnjeg priloga u emisiji Nove tv “Provjereno”, istakao je u svojoj objavi odluke o ostavci na sve stranačke funkcije Andrej Poropat

Dugogodišnji istaknuti riječki HNS-ovac Andrej Poropat, koji s liste HNS-a obnaša i dužnost predsjednika riječkog Gradskog vijeća, podnio je jučer ostavku na sve stranačke dužnosti i time – kako sam kaže – “iskoristio svoje pravo na izbor da s akterima afere prikazane u tv-emisiji od danas ne dijeli niti jednu političku funkciju”.

Andrej Poropat

Poropatovo nezadovoljstvo, kako saznajemo, tinjalo je već neko vrijeme, a uzrokovano je nekim nemoralnim radnjama u istarskom ogranku Istarsko-primorsko-goransko-ličko-senjskog regionalnog saveza HNS-a.

Poropatovo nezadovoljstvo kulminaciju je doživjelo nakon emisije “Provjereno” Nove TV u kojoj se razotkriva kako je Zvonko Liović, inače predsjednik istarskog HNS-a, kao direktor istarske podružnice HEP-a svoje zaposlenike poslao na seminar ”Čarobna 2020.” gdje su učili zakonitosti novca te kako zavoljeti sebe, a usput su se i opuštali i meditirali. Uz sve to, voditeljica seminara Kristina Bulešić iz iste je stranke kao i direktor podružnice – članovi su HNS-a – a Bulešić obnaša funkciju predsjednice pulskog HNS-a.

Ono što je najspornije u vezi ovoga seminara je činjenica da se njime vjerojatno – izvlačio novac iz HEP-a! Naime, kotizacija za sudjelovanje na seminaru je iznosila nemalih 100 eura, dok je za 18 radnika HEP-a kotizaciju uplatio – HEP donosno Zvonko Liović. Pored svega, za dolazak na seminar u Medulin zaposlenici HEP-a su dobili i – dnevnice.

Inače, Kristina Bulešić, bivša ravnateljica Zaklade za razvoj civilnog društva u Istri, poznata je – posebice u istarskoj javnosti – i po tome što je imala želju kandidirati se za županicu Istarske županije, ali i – predsjednicu Republike Hrvatske!

Andrej Poropat svoju je ostavku na sve stranačke funkcije objavio javno putem objave na svome službenom Facebook profilu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Uz veliko poštovanje prema većini stranačkih kolegica i kolega, a posebice mojoj ‘riječkoj ekipi’ na koju sam beskrajno ponosan, danas sam definitivno odlučio podnijeti ostavku na sve funkcije u HNS-u.

Naime, i politički i svjetonazorski, ali najviše u odnosu na osnovni sustav ljudskih vrijednosti, više ne mogu pronaći niti jedan razlog da obnašam navedene funkcije.

Povod ovoj odluci kulminirao je nakon jučerašnjeg priloga u emisiji Nove tv “Provjereno”.

Koristim svoje pravo na izbor da s akterima spomenute sinoćnje emisije od danas ne dijelim niti jednu političku funkciju.“, napisao je Poropat.


Podrobnije o aferi u koju su upleteni čelni ljudi istarskog ogranka Istarsko-primorsko-goransko-ličko-senjskog regionalnog saveza HNS-a možete pogledati u videu emisije Provjereno koji možete pogledati OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari