Punica je dobro, proračun PGŽ usvojen, za Komadinu i vijećnike jedan sretan dan!

Zlatko Komadina je uspio, ali iz drugog pokušaja

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Iz drugog pokušaja usvojen je proračun Primorsko-goranske županije.

Prošli ga je put, podsjetimo, srušila jedna punica. Osjećala se loše pa je njezin zet – nezavisni vijećnik Ivica Knežević, u studenom odjurio sa skupštine prije izglasavanja proračuna, iako je njegov glas bio presudan.

Ida Balen

Za proračun i vijećnica Živog zida Jadranka Horvat

Skupština Primorsko-goranske županije u četvrtak je u drugom pokušaju prihvatila predloženi proračuna za 2019., u iznosu od 894 milijuna kuna, a uz vijećnike vladajuće SDP-ove koalicije, za proračun su glasali nezavisni Ivan Knežević i vijećnica Živog zida Jadranka Horvat.

Predloženi Županijski proračun podržalo je ukupno 25 županijskih vijećnika, a protiv je bilo 18 vijećnika HDZ-ove koalicije, Akcije mladih, Živog zida, Mosta i Bure, a suzdržana je bila Marija Dumović Pavan iz HDZ-a.

Vijećnik Ivan Knežević na prethodnoj skupštini o proračunu nije glasao, jer je, kako je kazao, zbog obaveza morao otići sa sjednice. Njegov amandman, kojim se povećava suma za školsku dvoranu i klizalište u Gorskom kotaru, sada je uvršten u proračun, kao i amandman Jadranke Horvat o povećanju sredstava za sklonište za životinje.

Županijska skupština potkraj studenoga nije prihvatila prijedlog proračuna za 2019., jer su za njega glasovala 23 vijećnika SDP-ove koalicije, protiv je bilo 19 vijećnika HDZ-ove koalicije, Akcije mladih, Živog zida, Mosta i Bure, a suzdržana je bila vijećnica Živog zida.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari