Radnici 3. maja sedam mjeseci bez plaće: ‘Imamo pet brodova, samo trebamo materijal da ih završimo’

‘Nadamo se da će Vlada i premijer Plenković donijeti odluku i da će ta odluka značiti budućnost 3. maja’

Premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa poručuje da nema novca, ali nema ni brodova za brodogradilište.

A pulskim radnicima nisu se pridružili riječki. Većina ih, kažu, ne vidi što bi štrajkom mogli postići. Umorni su od otezanja odluke o sudbini brodogradilišta.

Ipak vjeruju da još nije sve gotovo i da se stečaj može izbjeći. Žele raditi, svakodnevno dolaze na posao iako mjesecima nisu primili plaću.

“Nemamo materijala, to vam je kao štrajk”

Reporterka RTL-a Ida Balen o ovome je razgovarala s predsjednikom Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja Jurajom Šoljićem.

“Podsjetit ćemo javnost da smo 68 dana prošle godine bili u štrajku. Sedam mjeseci nismo dobili plaću, nemamo materijala, to vam je kao štrajk”, kaže Šoljić za RTL Danas i dodaje:

“Nadamo se da će Vlada i premijer Plenković donijeti odluku i da će ta odluka značiti budućnost 3. maja”, kaže napominjujući:

“Unatoč nekim medijima i konstatacijama, mi imamo pet brodova, samo trebamo materijala da ih završimo”, kazao je Juraj Šoljić.
Vijesti.hr
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari