Riječki brodograditelji o dolasku Kineza: ‘Ne znamo vjerovati li u to, previše su nas puta nasamarili…’

Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

‘Predugo se ovo rasteže. Ovo je parodija, ne bi je bolje ni Monty Pythonovci napravili’

Kinesko izaslanstvo, kao slamka spasa za brodogradilišta u Puli i Rijeci, na Markovu trgu detalje o stanju u škverovima doznali su od premijera Andreja Plenkovića.

Pred predstavnicima jedne od najvećih kineskih brodograđevnih kompanija – China Shipbuilding Industry, vrijednoj više od 60 milijardi dolara koja zapošljava 150 tisuća ljudi, sada je obilazak Uljanika i Trećeg maja. Za sada su optimistični. A s velikim zanimanjem osluškuju što će se dogoditi i u samom brodogradilištu.

“Čekamo epilog, nemamo nikakve konkretne informacije”, rekao je član Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja Boris Bučanac pa nastavio:

“Ne znam da li je pravo pitanje vjerujemo li u obećanja, s obzirom da su nas toliko puta nasamarili… Vjera postoji, još uvijek smo tu, neki nemaju ni izbora i teško je išta reći. Vjera je ono što nas drži.”

“Predugo se ovo rasteže. Ovo je parodija, ne bi je bolje ni Monty Pythonovci napravili. Ne znamo što Vlada uopće želi od brodogradnje i želi li je uopće. Stalno govore da su dali novac upravi, svi nas zbog toga prozivaju, a ništa od toga nismo imali”, naglasio je Bučanac.
Ida Balen

Više u VIDEOPRILOGU:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari