ZVJEZDICA ZA NEBO

Video | Riječki restoran dobio Michelinovu zvjezdicu a mi recept chefa Denija Srdoča za slasno jelo!

Nakon samo dva mjeseca rada restoran Nebo u riječkom Hiltonu dobio je Michelinovu zvjezdicu. hefu Deniju Srdoču to je druga zvjezdica u karijeri

Restoran Nebo, smješten na samom vrhu riječkog hotela Hilton, u samo dva mjeseca rada već je dosegnuo gastronomsko nebo dobivši prvu Michelinovu zvjezdicu.

Deniju Srdoču, chefu ovo je prva u ovom restoranu, ali druga Michelinova zvjezdica u karijeri.

“Naš trud od dva mjeseca se isplatio – to je jedno svjetsko priznanje koje restorateri priželjkuju, jedna velika nagrada, jedno priznanje što ti daje jednu ocjenu tvom radu za guranje za naprijed”, ističe Deni Srdoč za Kanal RI.

Denija je već prva zvjezdica koju je osvojio u 26. godini kao najmlađi kuhar u Hrvatskoj vinula u sam vrh kulinarstva, ova druga je samo potvrdila njegovo kulinarsko umijeće i talent. No, kako kaže, zasluge idu cijelom timu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimateljica: ROBERTA DEŠKOVIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Ja vodim taj tim ali bez tima ne bi ništa bilo. Ovo je timski posao tako da ljudi s kojima radim, s kojima sam okružen, inspiriraju i onda je sve jednostavno, nagrada je njihova tj. naša”, dodaje Deni Srdoč.

Svoju je kulinarsku pustolovinu ovaj mladi Krčanin započeo u kuhinji majke i bake.

“Pravljenje slastica, šurlica, gulaša… probavanje svega toga – isto tako i sa mamom, to su neki počeci, više na nekoj slatkoj bazi. Kolači, premazivanje s nutelom što djecu čini sretnom i onda se to jednostano gradilo ozbiljnije i ozbiljnije i eto danas sam ovdje”, otkriva Deni Srdoč.

Michelinova zvjezdica nije samo dobro jelo, to je cijela struktura koju će gost doživjeti i osjetiti.

“Naš trud, našu prezentaciju, naše serviranje, ugođaj…sve je to bitno da bi se ta nagrada postigla”, dodaje Deni Srdoč.

Michelinovi inspektori tajno posjećuju restorane i ocjenjuju ih, od kvalitete sastojaka, sklada okusa do izvrsnosti i sposobnosti chefova.

“Nitko ih ne pozna, oni dođu, sjednu i naruče, pa oni su u biti kao i svi drugi gosti – ne znaš kad su tu, imaju možda neke navike drugačije, možda nemaju ali ne bavimo se time – nama je u konačnici svaki gost jednak, doživljavamo, poslužujemo…”, kaže Deni Srdoč.

Slušat, radit, pazit i bit uredan, jednostavan je savjet ovog vrhunskog majstora svim mladim ljudima koji su na početku svoje profesionalne karijere.

“Jako je bitno da se ima talent ali je rad, pristojnost ,kultura bitna stavka za uspijeti u ovakvom poslovanju, znači biti koncentriran, doći uredno na posao, iza sebe uredno ostavit i ponosit se s time šta radiš i pokazat drugima da ti je stalo u konačnici”, jasan je Deni Srdoč.

Evo i jedan brzinski recept koji je Deni s nama podijelio.

“Definitivno šurlice koje se samo treba skuhati – one su vrlo brzo gotove i sa strane na jednoj tavici se popeče očišćene kozice, baci se cherry rajčice napola narezane, malo stavimo bosiljka malo maslaca malo maslinovog ulja, naribamo neki stari sir – ja volim ovčji sir i to se sve izmiješa, doda se mrvicu tabasca i to je to”, otkriva Deni Srdoč.

Deniju čestitke i još koju zvijezdicu želimo, a želite li probati njegovo kulinarsko umijeće tu je restoran Nebo koji nudi degustacijske menije od 4, 8, i 14 slijedova koji će vas provesti ne samo kroz namirnice Kvarnera nego i cijele Hrvatske, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari