HUMANITARNA AKCIJA

Video | Riječki vatrogasci u Ukrajinu odvezli kombi s lijekovima, medicinskom opremom, hranom i odjećom

U Rijeku se u srijedu s uspješno obavljenog zadataka na poljsko-ukrajinskoj granici vraćaju riječki dečki Marko Krmpotić i Mihael Hat

U suradnji s udrugom Da štima svima ova dvojica pripadnika JV postrojbe Rijeka su odvezla humanitarnu pomoć za Ukrajinu.

U noći s 21. na 22.ožujka iz Rijeke je otpremljen kombi s lijekovima, medicinskom opremom, hranom, odjećom i higijenskim potrepštinama. Akcija je nastala u suradnji udruge Da štima svima, sa Sandrom Fabac i njenim prijateljima iz Istre te riječkim Gimnastičkim klubom Vita, Klubom mladih i brojnim drugim dobrim ljudima.

Oni su pomogli da se pomoć prikupi, utovari i dopremi do prihvatnog centra u mjestu Przemysl na granici između Poljske i Ukrajine, a nakon toga u ukrajinski Lavov.

Svaka je pomoć dobrodošla, pa u udruzi Da štima svima i daje nastavljaju humanitarne aktivnosti. Trenutno se prikuplja pomoć i za riječko-ukrajinske obitelji zaposlenika HNK Ivana pl. Zajca. Oni zbog rata u Ukrajini, osim za svoje riječke obitelji, trenutno skrbe i za brojnu rodbinu prognanu iz njihove zemlje.

Riječka tvrtka Alarmautomatika u suvlasništvu Borisa Popovića, člana Udruge Da štima svima, stambeno je zbrinula više ukrajinskih majki koje u Rijeci borave sa svojom malodobnom djecom dok su im muževi i očevi na bojištu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari