BAŠ KAD JE KRENULO...

Video | Rijeka i Hrvatska pred neizvjesnom turističkom sezonom – ipak, neke okolnosti daju nam prednost!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Bogata kulturna ponuda, dinamičan noćni život, znamenitosti i more, samo je dio onoga što turiste privlači u Rijeku.

“Jako mi se sviđa, grad je dosta čist, hrana je odlična i ljudi su ljubazni. Svima bi preporučio.”, rekao je Yuri iz Italije.

Od početka godine u Rijeci se nižu odlični turistički rezultati. U veljači je ostvareno čak 13 posto više dolazaka u odnosu na 2019-tu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimateljica: ANA PARIS
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Nastavili smo prva dva mjeseca s dobrim turističkim rezultatima, tako da možemo biti više nego zadovoljni ostvarenjem koje je čak bolje nego 2019. godine”, otkriva Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice Grada Rijeke za Kanal Ri.

Rezultatima su zadovoljni i u jednoj od najstarijih turističkih agencija u Hrvatskoj.

“Svakako ova godina je počela puno bolje, najave su bile izvsne za ovu sezonu što se vidjelo u ostvarenim noćenjima u siječnju i veljači, što u Rijeci tako i u Primorsko-goranskoj županiji.”, kaže Tamara Černeka, direktorica turističke agencije.

Međutim zbog situacije u Ukrajini ostatak turističke sezone je neizvjesan.

“Neizvjesnost koju nam donosi buduće razdoblje malo je pomela te planove, iako još uvijek ne dobivamo storna. Booking je možda pao, ali situacije su tu, prisutne su.”, dodaje Tamara Černeka

“Vjerujem da ćemo profitirati iz činjenice da smo blizu glavnih emitivnih tržišta i da će Njemci, Austrijanci i Slovenci doći bez obzira na situaciju jer putuju osobnim automobilom ili organiziranim prijevozom.”, mišljenja je direktor Turističke zajednice Grada Rijeke.

Neizvjesna situacija značit će I last minute rezervacije.

“Mislim da je inače neki trend u zadnje dvije godine da se dosta rezervira u zadnji tren jer je i danas jako neizvjesna sezona s obzirom na eskalaciju sukoba u regiji.”, slaže se Tamara Černeka.

Pred cijelom Hrvatskoj tako je čini se je još jedna neizvjesna turistička sezona, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari