SNIJEG NA UČKI: Pogledajte kako su guste pahulje zabijelile Vele Mune!

Kiša je oko podneva i na Učki, s dotokom hladnog zraka, iznad 700 metara nadmorske visine brzo okrenula na snijeg

Do kraja dana na Učki i Ćićariji valja očekivati 5-15 centimetara novog snijega, dok su u Gorskom kotaru moguće i obilnije količine, javlja Istramet.

Do kraja dana na našem području trebalo bi vladati pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu, a u višem gorju snijeg kojeg može biti u obilnijim količinama.

Danju će se snježna granica sniziti na oko 600 m.n.v., stoga će snijeg prekriti i veći dio Ćićarije. Uz jače oborine snijega nakratko može biti i u višim dijelovima središnje Istre i riječkog zaleđa iznad 350 m.n.v.

Jugozapadnjak i jugo okrenut će na umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, navečer prolazno jaku buru. Temperature zraka ujednačene, kretat će se između 5 i 9 °C, sredinom dana u padu, prognozira Istramet.

https://www.facebook.com/istramet/videos/387186818770422/

“Pravi” snijeg, onaj koji se lijepo “hvata” za tlo, zabijelio je danas i Vele Mune na granici Istarske županije i Primorsko-goranske županije odnosno uz slovensku granicu, kao što možete vidjeti u priloženom videu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari