ZNAČAJNA ULAGANJA PGŽ

Zavod za hitnu medicinu PGŽ nabavlja 4 nova vozila! Braut: “PGŽ u 2 godine izdvojila 13 milijuna kuna za rad Zavoda”

Zamjenik župana Vojko Braut posjetio je sjedište Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije

Tom prigodom ravnatelj Davor Vukobrat sa suradnicima predstavio je djelatnost Zavoda koja je organizirana osim u Rijeci i putem devet ispostava: Opatija, Crikvenica, Krk, Cres, Mali Lošinj, Rab, Delnice, Vrbovsko i Čabar kroz mrežu timova. Trenutno je 81 ugovoreni tim, a od početka godine do 31. srpnja bilo je 17 800 intervencija te 7 959 pregleda.

Što se tiče opreme, ravnatelj je rekao kako je Zavod u 2021. godini uz pomoć Primorsko-goranske županije nabavio 2 defibrilatora, 2 respiratora i 1 uređaj za vanjsku masažu srca u vrijednosti od 619 750,00 kn, a u tijeku je i nabava 4 nova vozila za hitnu medicinu u vrijednosti od 2 milijuna i dvjesto tisuća kuna.

Inače, raspolažu sa 49 vozila, među kojima su i 2 specijalna terenska vozila za rad u zimskim uvjetima te jedna prikolica za masovne nesreće koju su nabavili prvi u Hrvatskoj. Od 2013. godine sredstvima PGŽ kupljeno je ukupno 37 vozila u vrijednosti gotovo 14 milijuna kuna.

Zamjenik župana Braut istaknuo je kako Primorsko-goranska županija izdvaja značajna sredstva za rad županijskog Zavod za hitnu medicinu. Tako je u posljednje dvije godine PGŽ uložila preko 13 milijuna kuna od aktivnosti dostupnosti na primarnoj razini zdravstvene zaštite, specijalizacije doktora medicine, sufinanciranje hitne medicinske pomoći u turističkoj sezoni do zanavljanja voznog parka. Također, radi sufinanciranja posljedica zdravstvene krize uzrokovane pandemijom COVID 19, PGŽ je u ovoj godini za hitnu osigurala iznos od 1.250.000,00 kn.

Na sastanku je bilo riječi i o gradnji Centra hitne medicine i HGSS-a na Rujevici koji bi financirala Županija, dok bi Grad Rijeka ustupio zemljište za gradnju, a procijenjena vrijednost ove investicije je oko 30 milijuna kuna.

Ravnatelj je istaknuo i kako Zavod ima svojih 8 nacionalnih instruktora koji obavljaju edukacije pripadnika žurnih službi u našoj županiji, ali i drugim dijelovima Hrvatske, djelatnika raznih tvrtki i ustanova, građanstva te učenika osnovnih i srednjih škola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari