HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Spektakl na Korzu! Samir Barać, Snježana Pejčić i 20 riječkih sportskih klubova demonstriralo ljepote bavljenja sportom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Korzo je danas bilo u znaku sporta. 20 riječkih sportskih klubova Riječanima je demonstriralo svoje vještine i znanja a podržali su ih riječki olimpijci Samir Barać I Snježana Pejčić

Demonstracijom brojnih sportova na sunčanom Korzu uspješno je obilježen hrvatski olimpijski dan u Rijeci. Riječ je o nacionalnoj sportskoj manifestaciji koja se održava 10.rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora.

“Ovo nam je posebno drago jer dolazi u nekoj čudnoj situaciji post covida, imamo ove godine veliki odaziv, veliki interes I za sport I za ovaj dan sporta tako da Hrvatski olimpijski dan je prekrasna prilika da pokažemo kako želimo I volimo sport u Rijeci”, rekao je Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.

Podizanjem olimpijske zastave hrvatska olimpijka Snježana Pejčić označila je početak obilježavanja ali I poslala poruku o važnosti sporta.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MARIJANA ŠEPIĆ BJELOBABA
Snimatelj: Dominik Dudić

“I sportašima I rekreativcima I nesportašima bitno je uživati u tome šta se radi. Ako idete dvaput tjedno na košarku, plivanje na bilo koji sport I ako uživate to je jednako bitno i vrijedno kao neki vrhunski sportaš koji osvaja medalje. A kako do vrhunskih rezultata? Trudom, radom, krv, znoj I suze.” , objašnjava Snježana Pejčić, hrvatska olimpijka.

Vrhunski rezultati a možda I olimpijska medalja smiješe se možda I nekim sportašima koji su predstavljali svoje sportove na Korzu. Ove se godine na manifestaciju odazvalo čak 20 riječkih klubova.

“Mi smo gimnastički klub Rijeka. Došli smo pokazati I promovirati gimnastiku, ustvari sportsku gimnastiku. Kroz nju će djeca savladati neke osnove motorike, malo snage, fleksibilnosti koji će im pomoći ne samo u gimnastici nego I u svim ostalim sportovima koji sigurno imaju gimnastiku uključenu u njihov trenning”, rekao je Miroslav Pavlović iz Gimnastičkog kluba Rijeka.

Karate vještine demonstrirali su članovi karate kluba

“Karate na neki način je kontaktni sport ali se trenira tako da nema kontakata. Karate mogu trenirat djeca neovisno o godinama od 5 godina pa nadalje. Imamo karate vrtić od 3 do 5 godina I tu djeca razvijaju motoričke sposobnosti kako bi se kasnije uključila u karate školu”, rekao je Vladimir Cvjetan iz Karate kluba Ri Croatia.

U većini klubova u tijeku su upisi novih članova. Iznimka nije ni kendo klub Rijeka čija je demonstracija građanima bila posebno zanimljiva.

“Visoka razina fizičke aktivnosti, kroz razne vijesti baš se djeca umore, lijepo se fizički zabave ali se jako puno radi I na nekakvim drugim karakternim osobinama, poštovanje prema svemu, jedni drugima”, objašnjava Ivan Marko Tomljenović iz Kendo kluba Rijeka.

“Briga za drugoga, znači ti udarci moraju biti pravilno izvedeni da ne bole”, dodaje Tomljenović.

Iako su zbog tehničkih razloga plivački sportovi na Kaorzu bili vidno zakinuti, imali su moćnog predstavnika. Zlatni olimpijac Samir Barać na Korzo je došao promovirati sport.

“Mislim da sport zapravo nikad nije bio važniji jer smo došli zapravo kao roditelji I kao voditelji nekih institucija za sport do saznanja kako je sport najbolja promidžba kako prevencijom zdravlja do zdravlja.”, kaže Samir Barać, hrvatski olimpijac.

Hrvatski olimpijski dan je sportska nacionalna manifestacija čiji je cilj potaknuti građane na aktivno bavljenje sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive I rade, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari