STRAHOTA NA KRKU: Devetogodišnji dječak nakon napada vršnjaka završio u riječkoj bolnici!

Može li se stati na kraj vršnjačkom nasilju: na Krku 9-ogodišnjak napao vršnjaka

Zabrinjavajuća vijest iz Omišlja na Krku. Nakon vršnjačkog nasilja koje se dogodilo poslije nastave među dvojicom učenika trećih razreda jedan je devetogodišnjak završio u bolnici.

Navodno ovo nije prvi sukob među dvojicom dječaka, ali njihove razmirice dosad su ostajale na naguravanju i vrijeđanju. Hospitalizirani dječak tvrdi kako je znao da mu se sprema sačekuša, ali ga u školi navodno nisu ozbiljno shvatili.

Umjesto u školi, dječak je u bolničkom krevetu

Umjesto u školskoj klupi šokirani devetogodišnjak u bolničkom je krevetu. Cijelu je noć bio na infuziji. Uz očev pristanak prepričava kako je sukobu prethodilo vrijeđanje.

“I onda je rekao ako se ne bojiš dođi kod mene da te prebijem, ja sam počeo bježat od njega, sakrio se u grmlje, probao sam se sakrit u grmlje točnije, a onda je on mene počeo tući, onda sam ja njega morao gurnut za samoobranu i onda me on lupio šakom u glavu i onda sam odustao i rekao napravi što hoćeš, lupi me, nema smisla da se tučem s njime sam shvatio”, kazao je ozlijeđeni dječak.

I dodao:

“Jednostavno bi me prebio, ja nisam za to ne volim se tući, nisam tako odgojen”.

Od šoka nije spavao

Učenik trećeg razreda kaže kako noćas zbog šoka nije spavao, a sestra blizanka zbog straha jutros nije htjela u školu. Očajni roditelji pitaju se treba li im tjelohranitelj za djecu.

“Što možemo dalje očekivat, ne znam koji je korak, ispisat dijete, upisat ga u drugu školu da ima mira, mislim zgroženi smo! Mislim stvarno ja apeliram na školu i na policiju da nešto poduzmu”, rekao je Dalibor Starčević, otac ozlijeđenoga dječaka.

Liječnik opisuje u kakvom je stanju stigao mališan.

“Vrtoglavica, glavobolje, povraćanje, bio je smušen kod dolaska pa je ostao kod nas na opservaciji. Bio je nemiran, imao je napade panike tako da smo morali bit uz njega cijelo vrijeme, dali smo mu lijekove da se malo smiri”, kazao je Nado Bukvić, šef traumatologije i ortopedije Dječje bolnice Kantrida.

Dječak je sve prijavio školskoj pedagoginji

Dječaka muči to što je prije nekoliko dana od prijatelja iz razreda saznao da ga vršnjak planira istući što je, kaže, prijavio školskoj pedagoginji.

“Koja je rekla da je to trač, da je to glupost da ne vjeruje u to i sada se to desilo, odnosno plan mu je uspio, a nakon što je on mene izudarao jer sam se ja predao onda je rekao da će me poslije prebiti, idući put”, rekao je ozlijeđeni dječak.

Ravnatelj škole poručuje kako imaju nulti prag tolerancije na nasilje, a o incidentu je obavijestio nadređene.

“Od županije, ministarstva, socijalne skrbi i policije i dalje što se tiče događaja postupamo prema našem protokolu, razgovorom s učenicima i roditeljima utvrdit ćemo konačno činjenično stanje”, rekao je Žarko Žarković, ravnatelj OŠ Omišalj.

Pa, dodaje, donijeti odluku koja je u najboljem interesu učenika.

Iz Rijeke se javila RTL-ova novinarka, Maja Brkljača.

Dječak otpuštan na kućnu njegu

“Danas poslijepodne dječak je otpušten na kućnu njegu, ali uz preporuku strogog mirovanja. Do daljnjega za njega nema nastave, u ovom trenutku teško je reći koliko će to trajati. Što se tiče drugog dječaka uključenog u sukob, on je danas normalno stigao na nastavu u školu u Omišlju. Ono što je sigurno jest to da će i jedan i drugi ići na pojedinačne razgovore kod ravnatelja pa će svaki od njih imati priliku ispričati svoju verziju priče”, kazala je Brkljača.

Razgovarala je danas u Omišlju s roditeljima koji su došli pred škole po svoju djecu, svi su nešto čuli, načuli o jučerašnjem sukobu, ali o njemu ne žele reći ni riječi. Kazala je kako je to mala sredina, svi se međusobno poznaju pa se logično, nitko nikome ne želi zamjeriti.

Resorno ministarstvo je potvrdilo kako ih je škola obavijestila o svemu. Ne samo njih, nego sve relevantne institucije koje će sada odraditi svoj dio posla u okviru svojih nadležnosti. Slučaj je policiji prijavila, kako škola, tako i roditelji ovog ozlijeđenog dječaka.

Policija je potvrdila kako provodi kriminalističko istraživanje, ali budući da su u sukob uključeni maloljetnici, ništa više od toga nam ne smiju reći.

I ne zaboravite, sutra je dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznatiji kao Dan ružičastih majica. Zbog toga su brojne škole pozvale učenike da na nastavu odjenu upravo ružičastu majicu.

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari