'TRENUTNI ULAZ NESPRETAN SVIMA'

Video | ‘Trenutni ulaz nespretan svima’: Ured župana sada povezaniji s Korzom; Evo kako Riječani vide ovu situaciju

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Pročelnik kaže da je trenutni ulaz nespretan svima

Župan primorsko-goranski uskoro će iz ureda direktno na Korzo. S druge strane zgrade županije bila je trgovina odjećom, ali kako je zatvorena, ukazala se prilika da županijska zgrada dobije izlaz u srce grada.

Iznajmili su prostor koji je spojen s postojećom zgradom i stvar je riješena. Stanovnici se šale, sve kako bi se s posla moglo ravno na kavicu. Iz Županije poručuju, prijašnji ulaz nije bio primjeren, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Po novom će biti iz ureda na Korzo.

No pošteno je reći da je sada iz ureda na jednu od najprometnijih cesta.

Ipak, Riječane situacija zabavlja. I njima bi, kažu, bilo ugodnije da ne moraju kružiti do omiljene gradske šetnice.

„Pa moguće da mu je bliže Korzo, da može se prošetati usput. Da ne mora radit cijeli krug“, kaže Benjamin Grgeta iz Rijeke.

„Mislim da će bit bliže građanima i svakako da, kavici na Korzu, suncu, ljudima“, kazala je Velmira Škrobonja.

Iz Županije se na ovakve komentare ne ljute.

„Dok su to šale, šale su uvijek smiješne, onda su i nama smiješne. I mi se smijemo“, poručio je Goran Petrc, pročelnik Ureda Primorsko-goranske.

Napominje da je ovaj ulaz nespretan svima.

„Tako da će taj ulaz u Županiji biti primjereniji kako za naše stranke, naše građane, tako i naravno delegacije koje dolaze u Županiju“, kazao je Petrc.

A zbog toga se župan još u listopadu obratio riječkom gradonačelniku, jer riječ je o gradskom prostoru od pedesetak kvadrata. Kao javni prostor Županija ga sada plaća 16 eura po kvadratu. Kao poslovni prostor koštao je blizu 21 eura. Ugovor je na deset godina, a Županija će podmiriti sve potrebne troškove oko prenamjene. Dakle iz iste će zgrade moći izaći na drugu stranu.

„Mislim da adekvatan pristup javnim institucijama, jedna bolja komunikacija javnih institucija s građanima, koje na kraju krajeva postoje radi građana je potrebna. To je bila želja i potreba PGŽ, na koju smo, rekao bih, adekvatno odgovorili“, izjavio je Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke.

„Zašto ne bi, prirodno je da ima izlaz na Korzo ako je zgrada na Korzu“, kazao je Ivan iz Rijeke.

Važno pitanje u Rijeci je riješeno, sljedeće može biti, toplo ili hladno mlijeko, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari