ŠTO NAS ČEKA?

Turizam na Kvarneru cvjeta; Pogledajte što to već godinama privlači one najvjernije goste u naš kraj!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zemlju je posjetilo 2,6 milijuna turista, što je rast od 54 posto u odnosu na lani. Rekorderi po broju noćenja su Istra i Kvarner, a slijedi Splitsko-dalmatinska županija.

Najvjerniji gosti su Nijemci, Slovenci i Austrijanci. Što možemo očekivati od špice sezone na Kvarneru provjerila je za RTL Maja Brkljača.

Marina u Ičićima puna je atraktivnih i skupih brodica. Brojni vlasnici dugogodišnji su vjerni gosti, a oni s najduljim stažem danas su nagrađeni. Harold Lindner iz Austrije dolazi 25 godina:

“25 godina dolazim jer Hrvatska ima vrhunsku nautičku infrastrukturu. Drugi razlog je obala s toliko otoka iz snova, a treći je vrhunska gastronomija.”

Bar jedanput na mjesec, Heino Kuhlemann iz Njemačke svoj posao seli u morski ured:

“Dolazim u Hrvatsku od 1984., kada sam jedrio s roditeljima i bratom.”

Nautički turizam garantira mir, izoliranost i sigurnost. Najave u ACI-ju jako su dobre kazao je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja:

“Znači govorimo o stotinjak milijuna kuna prihoda od tranzita, odnosno 237 milijuna koje smo u prihodu ostvarili u 2019. kao najboljoj godini ACI-ja. Ove godine, ako cijela ova priča s delta virusom ne bude eskalirana, mi očekujemo nekih 85 do 90 posto prihoda.”

Neslužbeno se kaže da je prava sezona počela jučer, s prvim danom srpnja. Počeo je sunčano, ali iza podneva na Kvarner se sručila kiša. Ispražnjene su plaže i terase. Ali to gostima ne remeti odmor.

Hotelska kuća u Opatiji otvorila je svih šest hotela. Za uspjeh je ključno ostati na oprezu s covidom.

Cijeli prilog pogledajte u videu:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari