'PREMALO NARUDŽBI'

Video | U 3. Maju 18 radnika proglašeno tehnološkim viškom; Sindikalisti: “Brodogradilištu trebaju novi poslovi!”

Foto: Pixsell

U brodogradilištu 3. maj trenutno se gradi pet brodova

No to je premalo za opstanak, poručili su iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

18 radnika 3. maja je proglašeno tehnološkim viškom, stoga su Upravu brodogradilišta pozvali na pronalazak novih poslova.

Više u videoprilogu:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: IGOR PAULIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

U brodogradilištu 3. maj trenutno se gradi 5 brodova.

“Pred završetkom je brod Santiago, dalje imamo gradnju 514. Imamo na navozu i slaže se Scenic kruzer.”, kaže sindikalni povjerenik u 3. maju Dalibor Čupković za Kanal Ri.

Usporedno se radi i na pedesetmetarskoj jahti za njemačkog naručitelja, a u tijeku su razgovori o završetku novogradnje 527.

Zbog toga su pozvali Vladu na rješavanje jamstva za taj brod, a upravu brodogradilišta na pronalazak novih poslova. 18 radnika 3. maja je proglašeno tehnološkim viškom.

“Da li će ih biti još mi ne znamo. Mi kao sindikat imamo informaciju da niti jedan od tih radnika nije sukladno zakonu u roku od 15 dana podnio zahtjev za zaštitu prava, što nama daje za zaključiti da su se svi radnici složili s uvjetima koji su im ponuđeni.”, kaže Vedran Sabljak, voditelj riječkog ogranka Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Za kraj su još jednom apelirali na sve dionike da se što više angažiraju na ugovaranju novih poslova i osiguranju daljnjeg poslovanja riječkog brodogradilišta, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari