NEOBIČNA IZLOŽBA

U Kružnoj otvorena izložba “Re-Start Experience” o kreativnom korištenju otpada španjolskog kolektiva SOMAMA

Screenshot

U Galeriji SKC, u Kružnoj ulici u Rijeci, protekle je subote otvorena umjetnička izložba “Re-Start Experience” o kreativnom korištenju otpada, španjolskog kustoskog kolektiva SOMAMA, u okviru programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. 

Propitujući suvremene probleme okoliša, umjetnički radovi ističu ulogu otpada i konzumerizma te načina na koji pojedinačne navike imaju utjecaja na dobrobit okoliša. Polazeći od koncepta 3R – Reduce, Reuse, Recycle, izložba predstavlja radove koji inspiriraju, nude alternativu te stvaraju prostor za kreativno iskorištavanje otpada, uz zadržavanje dijaloga s načelima održivosti.

– Glavna ideja ove izložbe kao i cijelog projekta ima za cilj potaknuti ljude da razmisle o temi otpada i okoliša te da se svi zajedno zapitamo što mi kao pojedinci možemo napraviti kako bismo popravili situaciju, rekla je u najavi programa kustosica Sofia Cartuccia iz španjolskog kolektiva SOMAMA, koji čine još i Mara Florean te Marianne Schädler.

Kroz cijelo vrijeme trajanja izložbe posjetitelji će moći sudjelovati u interaktivnim edukativnim aktivnostima koje će ih voditi kroz 7 tipova plastike, a u konačnici će rješavanjem zagonetki moći sudjelovati u dovršetku jedne od sudioničkih instalacija.

Na izložbi se predstavljaju mlade umjetnice i umjetnici Ivana Barić, Lea Čepić, Josip Knežević, Ana Maria Maravić, Lucija Marin, Nicol Načinović, Anna Orbanić, Sara Orbanić, Goran Pavić i Veronika Šindilj.

Izložba će biti otvorena svakodnevno do 13. studenog od 15 do 20 sati, uz slobodan ulaz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari