"ZAGRLI SRCEM"

U Rijeci, bez kompromisa! Volonteri se prijavljuju za pomaganje a ne znaju ni gdje će volontirati ni kome pomagati

Screenshot Kanal RI

Rijeka je i ove godine biti sudionik najvećeg volonterskog maratona mladih u Hrvatskoj – 72 sata bez kompromisa, u organizaciji ureda za pastoral mladih riječke nadbiskupije

“72 sata bez kompromisa se sastoji od niza volonterskih akcija za koje sami volonteri koji su se prijavili ne znaju ni gdje će volontirati ni što će volontirati – do samog trenutka početka akcije”, objašnjava Matej Pedišić iz Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije.

“Upravo se zato akcije zovu bez kompromisa jer se stavlja naglasak na tu bekompromisnost – dakle potpunom davanju onima potrebitima”, dodaje Matej Pedišić.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MARIJANA ŠEPIĆ BJELOBABA
Snimatelj: MLADEN SRIĆA
Montažerka: ESTA DEŠPOJA

Međunarodni volonterski projekt nastao je 1995. u Njemačkoj i danas je u njega uključeno desetak zemalja.

“72 sata se prvi put održava ovdje u Rijeci I akcija započinje baš danas. Započet ćemo s jednim svjedočanstvom beskućnika iz prihvatilišta Ruže svetog Franje u 20 sati u centru za mlade M Bulešić”, kaže Lidija Mijatović iz Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije.

Riječ je o socijalnim, eko i radnim akcijama koje će se odvijati tijekom tri dana. Jedna od njih krenula je već u jutarnjim satima u prostoru menze riječkog kampusa.

“Oslikat ćemo ovaj jedan stup. Bit će motiv grada Rijeke sa lijepim zalaskom, noć, dan. Ovaj gornji dio će bit šareniji, ovaj donji će bit kao neke sive zgrade”, otkriva volonterka Mirjam Volarić.

Mirjam je jedna od 200 mladih volontera uključenih u projekt.

“I prošle godine sam bila uključena u akciji u Krku pa sam se I ove godine prijavila jer je bilo stvarno lijepo iskustvo, upoznala sam nove ljude. Napravili smo nešto dobro, korisno, lijepo, svi su bili zadovoljni, na korist svima – prema tome zašto ne”, dodaje volonterka Mirjam Volarić.

Ovogodišnja inicijativa održava se pod geslom Zagrli srcem te se održava u 16 gradova diljem Hrvatske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views