BORBA PROTIV KORONE

U Rijeci krenulo i cijepljenje zaposlenika škola i vrtića: ‘Ne bi odbio cjepivo i nije mi važno koje je’

Ilustracija: Riportal - M.L.

Po pitanju cijepljenja, naša županija je dvostruko uspješnija od državnoga prosjeka!

S 318 novozaraženih od korone, Primorsko-goranska županija druga je najgora u Europi. Izazovnu situaciju pokušava se ublažiti masovnim cijepljenjem građanstva.

Po pitanju cijepljenja, ta je županija dvostruko uspješnija od državnoga prosjeka, a danas su prve doze primili zaposlenici dječjih vrtića i škola.

Više u VIDEOPRILOGU:

Ova učiteljica probila je led. Bila je prva među desecima kolega prosvjetara koji su danas primili svoju prvu dozu cjepiva, donose RTL-ove Vijesti.hr

“Sretna sam i uzbuđena sam, ali ovu pandemiju ćemo završit jedino ako krenemo sa cijepljenjem”, kazala je učiteljica u produženom boravku Osnovne škole Vežica Rijeka Aileen Marinčić.

Kod liječničkih timova, sve ide kao po špagi. Cijelo poslijepodne cijepili su zaposlenike dječjih vrtića, nastavnike, ali i svo administrativno-tehničko osoblje.

“Znači nam jako puno i meni i svim kolegama jer mi smo redovito izloženi velikom stresu, dosta djece ima da su kontakti kontakata, onda roditelja zaraženih tako da je ovo izvrsno, eto hvala svima koji su mislili na prosvjetne radnike”, govori učiteljica razredne nastave Osnovne škole Vežica Rijeka Miljenka Rumora.

“Bilo mi je najbitnije dobit prvu dozu tako da se to krene jer su rekli što više nas se cijepi to će nam bit lakše”, dodaje domar Dječjeg vrtića Poneštrica Kastav Danijel Juretić.

Veliki obol daju i volonteri Crvenoga križa. Njih 12-ero danas pomaže u dvije smjene.

“Volonteri se odazivaju u nevjerojatnom broju, to je ono što je ustvari nas zbunilo jer smo se ustvari malo bojali hoćemo li imati dovoljno volontera”, kaže ravnateljica županijskog Društva Crvenog križa Vesna Čavar.

Ljudi svjesni ozbiljnosti situacije, nisu opterećeni vrstom cjepiva. Za mjesec dana druga doza.

“Ne bih odbio cjepivo i u suštini mi nije važno koje je.”

“Šta me dopalo, dopalo!”

“Zapravo koje god da je bilo bih se bila cijepila.”

“Iz moje škole je danas došlo 14 učitelja i djelatnika tehničkog osoblja i važno nam je”, kaže učiteljica razredne nastave Područne škole Baška Sonja Polonijo.

Cijepljenjem se pokušava suzbiti pandemija. U riječkom KBC-u je 195-ero covid pacijenata. Procijepljeno je 80 % bolničkih djelatnika. Danas ih je posjetio ministar.

“Stoga bih želio apelirati na sve, a poglavito naše mlade da se sjete ovih bolesnika prilikom prisustvovanja nekim većim druženjima, prilikom ne nošenja maske ili prilikom negiranja ove globalne ugroze”, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Epidemiološka situacija u Primorsko- goranskoj županiji nije dobra. Toga su svi svjesni, samo se svi moraju tako početi i ponašati, donose RTL-ove Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari