USKORO STUDENTSKA FEŠTA! Na Student Day Festivalu Urban & 4, Mandrili i njemačka DJ-zvijezda Alle Farben!

Alle Farben

Sedmi Student Day Festival održat će se 27. i 28. svibnja uz koncertno sudjelovanje mnogih domaćih i stranih glazbenih zvijezda

Tradicija se nastavlja! Ovogodišnji, ukupno sedmi Student Day Festival okupit će na tisuće riječkih studenata u jedinstvenom događaju prepunom zabave i druženja. U okviru Student Day Festivala ove godine organizirat će se i studentska sportska natjecanja, kulturne manifestacije te fitness festival, a na štandovima duž Korza fakulteti i studentske udruge promovirat će svoje programe i aktivnosti. Na ovaj ili onaj način u manifestaciju će biti uključen dobar dio od oko 10 tisuća studenata riječkog sveučilišta!

Većinu mladih ponajviše zanima onaj glazbeni, zabavni dio programa, a on će ove godine biti izuzetno bogat, i naravno i dalje – besplatan. Ponajveća inozemna zvijezda programa bit će njemačka DJ- zvijezda Alle Farben prisutan i na međunarodnim top-listama, a od domaćih snaga ove godine nastupit će Urban & 4, Mandrili, Moskva… dok se još čeka potvrda Elemetala, Majki i TBF-a. Besplatni koncerti će se, kao i ranijih godina, održati u prostoru Export drva na Delti.

Očekuje se rast broja posjetitelja koji je već u predhodnom izdanju dosegao brojku od čak preko 20.000 tisuća studenata Sveučilišta u Rijeci i ostalih gradova i regije, što ovaj projekt čini jednim od najznačajnijih studentskih događaja u Hrvatskoj.

Projekt Student Day Festival je podijeljen u nekoliko faza. Prva faza projekta predstavlja kulturni tjedan (Culture Week). Predstave i kulturni sadržaj doprinijet će i unaprijediti studentski standard u domeni kulture, ali i motivirati studente da se aktivno uključe u bogati kulturni život grada Rijeke.

Službeni dio festivala započet će u petak 27. svibnja. Duž Korza bit će postavljeni štandovi, na kojima će biti omogućeno fakultetima i udrugama pojedinih fakulteta da promoviraju vlastiti rad, te informiraju studentsku zajednicu o mogućnostima rada i aktivizma, što ujedno predstavlja i drugu fazu projekta.

Sportski dio je treća faza, a realizacija je predviđena na Korzu, u petak 27. i subotu 28. svibnja. Na dvije lokacije će biti postavljeni sportski tereni na kojima će studenti pojedinih fakulteta imati mogućnost natjecati se u različitim sportskim disciplinama, poput graničara, nogometa, košarke, squash-a, povlačenja konopa itd.

Fit fest je fitness festival koji se održava u jutarnjem terminu drugog dana festivala, 28. svibnja, te okuplja studente i sve građane koji žele napuniti baterije uz svjetski priznate programe kao što su Les Mills i Zumba.

Organizatori Student Day Festivala su Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Udruga RiKUP.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari