PJESNIK IZ TUZLE

Tuzlak piše pjesme o Rijeci i PGŽ: Župan Komadina primio Sabahudina Budimliju, pjesnika zaljubljenog u ovaj kraj

Župan Zlatko Komadina održao je danas prijem za pjesnika Sabahudina Budimliju, podrijetlom iz Tuzle, koji već šest, sedam godina dolazi u Rijeku i piše pjesme o Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji

Kaže za sebe da je zaljubljenik u ovaj kraj u koji je došao sasvim slučajno preko prijatelja Darka Raminia, inače urednika i lektora, koji je zajedno s njim i došao u posjet PGŽ-u.

Napisao je desetak knjiga pjesama koje govore o Rijeci i Liburniji, o lijepim lokacijama s područja cijele Primorsko-goranske županije. Svaku zbirku promovirao je u Rijeci, a tiska ih vlastitim sredstvima u svojoj rodnoj Tuzli.

Budimlija je pravi glasnogovornik ovog kraja, opisujući Rijeku i okolicu, odnosno Rijeku i Primorsko-goransku županiju kao jedan od najljepših kutova na svijetu. Kaže da je znao da je ovdje tako lijepo, ne bi putovao svijetom nego bi odmah došao ovdje, a ne čekao da napunih nekih četrdeset godina.

Pjesnik je županu poklonio zbirke svojih knjiga dok je župan gostima poklonio fotomonografije „Putevima Frankopana“ i pozvao ih da obiđu kaštele i sakralne objekte koje je Primorsko-goranska županija obnovila kroz ovaj projekt.

Zahvalio se gospodinu Budimliji što tako lijepo priča o ovome kraju, o Primorsko-goranskoj županiji i Rijeci. Rekao mu je da su u ovoj kraj prijatelji poput njega uvijek dobrodošli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari