JEDVA ČEKAMO

Vinski grad se vraća u Rijeku! Od četvrtka uživajte u vrhunskim vinima i gurmanskim zalogajima

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i velikog broja zadovoljnih vinoljubaca, popularni festival Vinski grad i ove se godine vraća u Rijeku. Program festivala započinje u četvrtak, 9. rujna, na prostru trga Riječke rezolucije i 128. Brigade, a trajat će sve do nedjelje 26. rujna. Festival Vinski grad namjenjen je širokom krugu potrašača, ne nužno vinskim znalcima, već svakom tko voli i konzumira dobra vina.

Prvi Vinski grad održan je u Varaždinu, u vrijeme međunarodnog uličnog festivala Špancirfest u kolovozu 2015. godine. Od tad do danas održano je ukupno četrnaest uspješnih događanja u Varaždinu, Vinkovcima, Puli, Zagrebu i Rijeci. Sva dosadašnja događanja svojom su atraktivnošću vinske ponude i ugodnim ambijentom privlačila veliki broj zadovoljnih posjetitelja, a kvaliteta ukupne produkcije iz godine u godinu raste.

Drago mi je da smo opet u Rijeci. Publika je sjano prihvatila prošlogodišnji program, pa sam siguran da ćemo se i ove godine svi dobro zabaviti. Osim najboljih vina s Kvarnera, i očekuje nas veliki izbor vrhunskih vina iz ostatka Hrvatske. Osim bogate ponude vina u Rijeku dovodimo i restoran Rougemarin kojji će iz svojeg food trucka nuditi ukusne gurmanske burgere, quesadille i pulled pork sendviče. Radno vrijeme Vinskog grada biti će svaki dan od 17:00 sati do ponoći, a svi protokoli usklađeni su s najvišim epidemiološkim standardima, kako bi se gosti i ove godine osjećali sigurno.” – izjavio je Saša Špiranec, poznati vinski kritičar i direktor festivala.

Vinski grad čini tridesetak lijepo opremljenih bijelih drvenih kućica, a u svakoj će se predstaviti po jedna vinarija, ugostitelj, ili distributer vina. Glavni partneri projekta Vinski grad već su tradicionalno tvrtka Romerquelle i Roto Svijet Pića i President sirevi, koji posjetiteljima nude posebno uređene lounge zone za ugodno druženje. Uz bijele ugodne zone za sjedenje, atmosferu upotpunjava rasvjeta i ugodna ambijentalna glazba.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, ali da bi mogli konzumirati vina, potrebno je na jednoj od blagajni kaucirati čašu za 30 kuna, te zamijeniti gotovinu za kupone budući da se sve usluge u Vinskom gradu plaćaju kuponima. Cijene svih vina su promotivne, pa je dobra zabava zagarantirana.

Izlagači – Vinski grad Rijeka 2021:

Badel 1862 – Korlat, Marčeta, Štampar, Benvenuti, Damjanić, Krauthaker, Vina DK (Dvanajščak Kozol), Skaramuča, Tikveš, Agris, Enosophia, Galić, Katunar Ivan, Pavlomir, PZ Gospoja, PZ Vrbnik, Roxanich, Šipun, Vinakoper, Katunar Anton, Iločki podrumi, Vina Croatia Vina Mosaica, Roto, Romerquelle, Dukat (President)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari