ZA SVAKOG PO NEŠTO

VIŠKOVO Objavljen bogat program događanja povodom Dana Općine Viškovo!

Povodom Dana Općine Viškovo koji se obilježava 15. travnja, udruge i ustanove koje djeluju na području Viškova pripremile su, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije COVID-19, raznovrstan program koji će se održavati od 4. do 16. travnja ove godine uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Bogat program pripremio je i ove godine Dječji vrtić Viškovo pa će tako od ponedjeljka 4. travnja na ogradi vrtića biti postavljena izložba dječjih radova.

Istog dana u područnom objektu u Marčeljima održat će se program „Igre naših starih“. Dječji vrtić Viškovo će 5. travnja održati svoj sportski dan, dok će 7. travnja uz pomoć stručnih vodiča Planinarskog društva Viškovo imati organiziranu šetnju planinarskim šetnicama i stazama na području Viškova.

Svoj doprinos ovogodišnjem obilježavanju dala je i Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora pa će se tako u Središnjoj knjižnici u Marinićima u ponedjeljak 4. travnja u 18 sati otvoriti izložba „Velika putovanja malih knjižnica“ koja se može razgledati u radnom vremenu knjižnice sve do 14. svibnja.

U petak 8. travnja šahovski klub Viškovo u osnovnoj školi Sveti Matej organizira šahovski turnir „Viškovo 2022“. Subota 9. travnja bit će ispunjena najrazličitijim događanjima. Sve počinje u 9 sati sportskim susretima umirovljenika općine Viškovo koji će se održati na boćalištu Milihovo te u Domu hrvatskih branitelja.

U vremenu od 9 do 12 sati održat će se i eko akcija Zelena čistka u kojoj će brojni volonteri čistiti divlja odlagališta otpada. U isto vrijeme, obnovit će se i markacije na viškovskim šetnicama.

Istog će se dana na nogometnom igralištu Halubjan u organizaciji NK Halubjan održati mini turnir na kojem se očekuje 120 sudionika podijeljenih u 10 ekipa. Tog dana, u 14 sati će se  na Trgu ispred crkve Svetog Mateja u organizaciji Halubajskih mažoretkinja održati Plesni dan općine.

VIDEO DANA:

U subotu 9. travnja svoje će 14. sportske igre održati i Dječji vrtić Zvončica dok će se u 17 sati u Domu hrvatskih branitelja u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Izvor održati tradicionalni program Kulturna baština Lijepe naše.

Jutarnji sati nedjelje 10. travnja rezervirani su za Delavsku katedru Ustanove Ivan Matetić Ronjgov koja će s početkom u 8 sati na prostoru iza Osnovne škole Sveti Matej održati natjecanje u kopanju za muškarce i sadnji za žene. Tog će dana u Šporovoj jami u Kastvu rad sa psima demonstrirati članovi Kinološkog društva Viškovo.

U nedjelju 10. travnja Dom hrvatskih branitelja ugostit će tradicionalnu manifestaciju Večer igre i pjesme u organizaciji pododbora Viškovo Srpskog kulturnog društva Prosvjeta. U utorak 12. travnja s početkom u 18 sati u Domu Marinići odgajateljice i djeca Dječjeg vrtića Loptica održat će likovnu radionicu „Ususret Uskrsu“. Obilježavanje ovogodišnjeg Dana Općine Viškovo završava u subotu 16. travnja pikado turnirom u prostorijama i organizaciji Pikado kluba Nevera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari