VOĐENA ŠETNJA: Sveučilište u Rijeci poziva građane u petak na susjedsko druženje na Kampusu

Pozvani su svi građani i građanke da se u petak, 16. studenog s početkom u 15,30 sati priključe prijateljskom druženju i zajedničkom otkrivanju susjedstva Kampus.

Kampus kreativni tim u okviru programskog pravca 27 susjedstava (EPK Rijeka 2020) nastavlja s upoznavanjem sugrađana i sugrađanki s prostorom i radom Sveučilišnog Kampusa, i to putem vođenih tura kroz sastavnice Sveučilišta u Rijeci. Pozvani su svi građani i građanke, susjedi i susjede da se u petak, 16. studenog s početkom u 15,30 sati priključe prijateljskom druženju i zajedničkom otkrivanju susjedstva Kampus.

Program jesenske Razgled(nice) započinje u 15.30 sati ispred restorana Kampus i nastavlja se laganom šetnjom uz vodstvo kroz Studentsko naselje (SC) do Građevinskog fakulteta prema Odjelu za Matematiku te završava na Učiteljskom fakultetu.

Nakon razgibavanja tijela i uma slijedi opuštajuće druženje uz zakusku i glazbu, i to na samom vrhu Kampusa (Caffe bar Akvarij) s kojeg se pruža panoramski pogled na Rijeku. Dobrodošli su svi željni uvida, razgledavanja i otkrivanja Kampusa u dobrom susjedskom raspoloženju.

Program RAZGLED(NICE):

15.30 Okupljanje u Akvariju uz osvježenje
16.00 Pozdravni govor – prorektor za znanost izv. prof. dr. sc. Alen Ružić i dr. sc. Rajka Jurdana-Šepić
16.10 – 16.40 Studentsko naselje (SC) – razgledavanje Restorana Kampus i paviljona za studentski smještaj, uživanje u panoramskom pogledu s krovne terase Studentskog centra. Voditelj: upravitelj Studentskog naselja „Trsat“: Dalibor Božić
16.50 – 17.20 Građevinski fakultet – Posjet Hidrotehničkom laboratoriju koji je opremljen za eksperimentalni rad u općoj mehanici fluida, tečenju, međudjelovanju vode i sedimenata, hidrologiji površinskih i podzemnih voda, hidrauličkim građevinama, hidrodinamici valova i transportu sedimenata. Voditeljica: dr.sc. Ivana Sušanj Čule.
17.30 – 18.00 Odjel za matematiku – Predstavljanje aktualnih istraživanja Odjela za matematiku te vođeno razgledavanje izložbe „IMAGINARY – čarobna matematika“ Voditeljica : dr. sc. Andrea Švob
18.10- 18.40 Učiteljski fakultet – Razgledavanje izložbe studentskih radova, šetnja kroz predavaonice i radionice u okviru sastavnice. Voditelj: dr. sc. Marinko Lazzarich
19:00 – 20,30 povratak na terasu Akvarija, druženje uz zakusku i koncert – akustični duo Mateo Resman i Alen Mančić

Sveučilišni Kampus dio je programa 27 susjedstava koji nastaje u sklopu Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020, programa koji pruža višestruke prilike za kulturnu razmjenu diljem cijele Europe, stvarajući neformalne mreže inter-susjednih kulturnih aktivnosti i nove društvene centre. Kampus kao jedno od 27 susjedstava jedinstven je primjer sinergije znanosti i kulture grada koja se događa na svim razinama.

Sveučilište u Rijeci je tijekom 2017. godine oformilo širu radnu skupinu naziva Kampus kreativni tim (KKT) u kojoj sudjeluje veći broj profesora/ica asistenata/ica, kulturnjaka i studenata te operativni tim, Izvršni odbor KKT-a čija je zadaća koordinacija i operacionalizacija predloženih ideja, projekata i programa koji bi se kroz sljedeće dvije godine (2019./2020.) odvijali u suradnji Sveučilišta, EPK 2020. i građana/nki.

Dugoročni cilj djelovanja inicijative (KKT) je otvaranje i približavanje Sveučilišnog Kampusa na Trsatu široj društvenoj zajednici odnosno uključivanje lokalnog stanovništva u provedbu zajedničkih projekata i događaja na Kampusu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views