Udruga invalida rada Rijeka obilježila 50 godina postojanja

U Gradskoj vijećnici održana je svečanost na kojoj je obilježena 50. obljetnica djelovanja Udruge invalida rada Rijeka

Ova se udruga još od 1968. godine bavi pružanjem pomoći, solidarnosti, informiranjem i senzibiliziranjem javnosti za potrebe invalida rada i njihovih obitelji kroz volontiranje, komunikaciju, terenski rad, rehabilitaciju te pravna i psihološka savjetovanja.

Uz vodstvo i članove udruge, događaju je nazočila pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković te predstavnici Primorsko-goranske županije i Hrvatskog saveza udruga invalida rada.

Obilježavanju 50. obljetnice udruge prisustvovala je pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković

U ime riječke udruge, predsjednik Ante Štulić zahvalio se svojim članovima na uloženom trudu i vremenu te Gradu Rijeci, općinama i gradovima na komunikaciji, financijskoj i drugim oblicima potpore, dok je tajnica Nevenka Bakarčić navela kako je jedna od glavnih vrijednosti udruge to što je uspješno zadržala intenzitet svoga rada te želju da napreduje i pomogne invalidima rada na čim kvalitetniji način.

Svečanost je glazbenim nastupom upriličio Zbor Udruge umirovljenika grada Rijeke pod vodstvom maestra Vinka Badjuka

Povodom pola stoljeća rada, pročelnica Karla Mušković udruzi je uručila uokvirenu fotografiju naziva „Pogled s tornja“, navevši predani rad i uspješnu međusobnu komunikaciju te ističući njen doprinos razvoju civilnog društva.

Grad Rijeka je u znak zahvale udruzi poklonio uokvirenu fotografiju “Pogled s tornja”

Udruga invalida rada Rijeka danas okuplja više od 700 ljudi koji putem članstva mogu ostvariti svoja prava i materijalne pogodnosti, a kroz svoje brojne socijalne programe i aktivnosti djeluje na području Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije.

Udruga redovito obilježava Nacionalni dan invalida rada 21. ožujka, a povodom proslavljenog jubileja nedavno je izdala i monografiju naziva “50 godina Udruge invalida rada Rijeka”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views