BISER NA KVARNERU

Volosko uvršteno među najljepše “skrivene dragulje” Europe

Utjecajna turistička organizacija European Best Destinations pohvalila je gastronomsku ponudu Voloskog, ali i posebnu umjetničku atmosferu koja dominira povijesnim gradićem.

Opatija – Volosko je odabrano među najljepše “skrivene dragulje” u Europi, prema izboru organizacije European Best Destinations čiji turistički portal ima više od šest milijuna posjetitelja. EBD spada među vodeće neovisne autoritete u turizmu, a Volosko je svoju poziciju u prestižnom izboru zaslužilo odlukom panela putnika koji su birali između više od 280 destinacija diljem kontinenta.

– Istinsko “srce mora” kuca u ribarskom mjestu Kvarnerskog zaljeva. Volosko je destinacija koju obavezno morate posjetiti zbog ukusne, iznimno svježe ribe i restorana s plodovima mora. Uživat ćete u dobrodošlici i autentičnoj atmosferi dok šećete ulicama Voloskog, otkrivajući ateljee umjetnika i umjetničke galerije, ali i čarobnom doživljaju klapske pjesme, jazz glazbe i drugih kulturnih i umjetničkih događanja, navodi EBD o Voloskom, ističući kako se radi o gradiću uz Opatiju, koju nazivaju jednom od najljepših destinacija u Hrvatskoj i utočištu za ljubitelje wellnessa, opuštanja i – čokolade.

Uz Volosko, među 10 destinacija “skrivenih dragulja” uvrštena su francuska, belgijska, španjolska, britanska, švedska i talijanska turistička mjesta.

– Ovo je važno priznanje za Volosko, ali i trud koji je Turistička zajednica grada Opatije uložila u promociju naše destinacije u Europi. EBD je jedna od najznačajnijih turističkih organizacija koja izdaje turističke vodiče i čije preporuke prate milijuni ljudi, a prenose je veliki mediji kao što je Conde Nast Traveller koji je objavio i članak o “skrivenim draguljima” Europe. Očekujemo da će ovaj izbor povećati zanimanje za Volosko među posjetiteljima Opatije i okolice, ali i biti samostalan motiv za dolazak u našu destinaciju. Svakako nam je to poticaj za daljnje brendiranje Voloskog kao unikatnog turističkog mjesta s vrhunskom gastronomskom ponudom, umjetničkom “dušom” i posebnom atmosferom, kazala je direktorica TZ Opatije Suzi Petričić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari