VOZAČI, OPREZ! Riječka prometna policija u četvrtak 21. rujna pojačano nadzire promet

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija će sutra, 21. rujna u sklopu provedbe drugog „Europskog dan bez poginulih u prometu“, provoditi pojačane preventivno-represivne mjere

Naveden mjere provodit će se prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine kretanja, upravljaju vozilima uz prisutnost alkohola u organizmu, ne koriste sigurnosni pojas te nepropisno koriste mobitel, ali i prema počiniteljima svih drugih prometnih prekršaja.

„Europski dan bez poginulih u prometu“ ili projekt „EDWARD“ prošle godine je pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija. Projekt je bio odlično prihvaćen, a želja je da svi sudionici u prometu razmisle o rizicima, o tome kako njihovi postupci utječu na druge sudionike u prometu te da razmisle o načinima smanjivanja rizika i povećanja sigurnosti.

Prošle je godine prisegu za sigurnost prometa potpisalo više od 103.000 osoba te iz PU primorsko-goranske ponovo pozivaju da potpišu prisegu, koju mogu pronaći na ovoj poveznici: https://projectedward.eu/hr/prisega/ .

Isto tako, iz PU primorsko-goranske ponovo pozivaju sve sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju prometnih pravila i propisa kako bi svojim odgovornim ponašanjem pridonijeli ostvarenju cilja projekta „EDWARD“ – dana bez poginulih u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari