“VRUĆA” TEMA: Stanje u Autotroleju dopuna dnevnom redu sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke

Foto: Ilustracija. Osobe na fotografiji nisu povezane sa slučajem (Riječanin)

Ionako obimnom dnevnom redu 15. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke na kojem je čak 29 točaka kao dopuna se pridružuje i rasprava o stanju u Autotroleju

Naime, od gradonačelnika Vojka Obersnela “na ruke” predsjednika Gradskog vijeća Grada Rijeke Andreja Poropata stigao je prijedlog dopune dnevnog reda sutrašnje sjednice. Obersnel je Gradskom vijeću Grada Rijeke podnio na razmatranje i usvajanje A) Izvještaj KD Autotrolej d.o.o. o aktivnostima pružanja usluge javnog prijevoza i B) Izvještaj TD RIJEKA plus d.o.o. o problematici i aktivnostima usluge održavanja vozila.

 

Za izvjestitelje na sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke Obersnel je, pored samoga sebe, odredio Alberta Kontuša, direktora KD Autotrolej d.o.o. i Željka Smojvera, direktora TD RIJEKA plus d.o.o. te Irenu Miličević, pročelnicu Odjela gradske uprave za komunalni sustav.

Svome prijedlogu za dopunu dnevnog reda gradonačelnik Obersnel priložio je i zaključak kojim prihvaća Izvještaj KD Autotrolej d.o.o. o aktivnostima pružanja usluge javnog
prijevoza; prihvaća Izvještaj TD RIJEKA plus d.o.o. o problematici i aktivnostima usluge održavanja vozila.

Obersnel također prilaže Izvještaj KD Autotrolej d.o.o. o aktivnostima pružanja usluge javnog prijevoza i Izvještaj TD RIJEKA plus d.o.o. o problematici i aktivnostima usluge održavanja vozila Gradskom vijeću Grada Rijeke na razmatranje te predlaže da Gradsko vijeće Grada Rijeke ove izvještaje i usvoji.

U svom zaključku koji će sutra podastrijeti Gradskom vijeću Grada Rijeke Obersnel je optimističan: smatra kako će se nabavom 54 nova vozila u razdoblju 2019.-2020. godine značajno poboljšati uvjeti rada, kvalitete i sigurnosti usluge javnog prijevoza; a vezano uz deficitarnost vozača i radnika na održavanju voznog parka smatra kako je neophodno razmotriti mogućnost povećanja plaća u okvirima subvencija jedinica lokalne samouprave.

Vidjet ćemo već sutradan dijele li i gradski vijećnici Obersnelov optimizam.

U svakom slučaju, bit će to još jedna burna i duga sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke!

Izvješća o kojima će se raspravljati možete pogledati OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari