PRESTIŽNO NATJECANJE

WRC Croatia Rally stiže u Gorski kotar: Na ovoj dionici neće nedostajati adrenalinskog užitka!

WRC Croatia Rally prestižno automobilističko natjecanje stiže u Gorski kotar u subotu 22. travnja, a vozit će se na dionici Ravna Gora – Skrad dužine nešto više od deset kilometara gdje neće nedostajati adrenalinskog užitka, žestoke i brze vožnje u „nabrijanim“ vozilima.

Velika podrška organizatoru natjecanja su općine Skrad i Ravna Gora koje su osigurale svu potrebnu podršku kako bi ljubitelji dobre vožnje nesmetano uživali, a događanje će se pratiti iz fun zona gdje će se uživati u cjelodnevnoj zabavi.

Za gastro užitak pobrinut će se domaći ugostitelji u Skradu i Ravnoj Gori koji će temeljiti svoju ponudu na autentičnim goranskim specijalitetima koji se ne propuštaju. Dakako, bit će prigode da posjetitelji i natjecatelji sa sobom ponesu neki od goranskih proizvoda, bilo likera ili pak pikantnih kobasica pripremljenih i od divljači.

Ljubitelji rallya uživat će svake sekunde

Ljubitelji dobrog rallya uživat će svake sekunde, a sama utrka pratit će se i video prijenosom na velikim ekranima u Skradu i Ravnoj Gori kako se ne bi propustili urnebesno interesantni podvizi vozača. Apsolutno se ne propuštaju oba starta, jedan u 10.23 sati, a drugi u 18.23 sati. Pritom valja spomenuti kako će posjetitelji uz uživanje u vozačkim majstorstvima imati zagarantiranu zabavu u večernjim satima u Skradu gdje se priprema veliki tulum uz poznati tamburaški sastav Gazde, a ulaz na koncert se ne naplaćuje.

Svim posjetiteljima tijekom boravka u Gorskom kotaru na raspolaganju je niz sadržaja. Ne propušta se posjet Centru za velike zvijeri u Staroj Sušici, izlet na vidikovac Perić, posjet Nacionalnom parku Risnjak, kanjonu Kamačnik, istraživanje špilja Lokvarka i Vrelo, šetnje uz jezera Lokvarsko ili Bajer, te niz drugih sadržaja neodoljivog Gorskog kotara koje možete potražiti na gorskikotar.hr portalu destinacije.

Ovogodišnji WRC Croatia Rally održava se od 20. do 23. travnja, a uz Gorski kotar održava se i u gradu Zagrebu te Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Bitno je spomenuti kako je prošlogodišnju utrku pratilo više od 310 tisuća gledatelja kao i čak 400 predstavnika medija koji su stigli iz inozemstva što predstavlja izniman promotivni alat turističke ponude Hrvatske.

Servisne informacije

Lokacije parkirališta i ugostiteljskih zona u Skradu pogledajte na linku, u Ravnoj Gori pozicije parkinga, ugostitelja i fun zone dostupne su na karti s dovoljnim brojem parkirnih mjesta na obje lokacije, a osiguran je parking i za autobuse.

S obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja savjetuje se svima koji dolaze s osobnim automobilima u Skrad iz pravca Zagreba da koriste izlaz Vrbovsko, a koji dolaze iz pravca Rijeke izlaz Delnice, a posjetitelji koji dolaze u Ravnu Goru iz pravca Zagreba ili Rijeke izlaz Ravna Gora. Dakako postoji i mogućnost dolaska vlakom u Skrad, poglavito iz pravca Rijeke, a vozni red može se pogledati na stranicama HŽ-a na hzpp.hr.

Održivost

Ono što Turistička zajednica Gorskog kotara prepoznaje kao iznimnu vrijednost ovog događanja uz naravno promotivne momente za destinaciju je i činjenica da je Međunarodna automobilistička federacija (FIA) natjecanju WRC Croatia Rally dodijelila tri zvjezdice u sklopu Programa ekološke akreditacije. To dokazuje kako su organizatori natjecanja u Hrvatskoj poduzeli sve korake koji vode prema visokoj stopi održivosti samog natjecanja te kako poštuju najviše svjetske kriterije vezane uz smanjenje nepoželjnih utjecaja na okoliš.

WRC Croatia surađuje s Energetskim institutom Hrvoje Požar (EIHP) iz Zagreba s namjerom da odrede izračun ugljikovog otiska te definiraju ciljeve i mjere za njegovo smanjivanje. Pored toga im je dugoročni cilj postizanje ugljične neutralnosti do 2050. godine s jasnim koracima kako to postići. Surađuju s lokalnim zajednicama kako bi se osiguralo pravilno prikupljanje otpada i identificirali potencijalni rizici utjecaja na okoliš te su poduzeli niz mjera za promicanje sigurnosti i ekološke vožnje u prometu te za zaštitu okoliša i klime.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari