Za nove zelene površine, Gradu Kastvu dodijeljeno 350 tisuća eura

Gradu Kastvu dodijeljeno maksimalnih 350.000 EUR za provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama!

Na Javni poziv za sufinanciranje radova, opreme i usluga za provedbu mjera prilagodbe klimatskim promjenama, kojeg je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, prijavili smo niz aktivnosti ukupne vrijednosti 491.171,50 EUR koje će se provoditi tijekom 2023. i 2024. godine. Zahvaljujući spremnosti dokumentacije, kvaliteti sadržaja prijave, ali i brzini prijavljivanja, Gradu Kastvu je dodijeljen maksimalni iznos koji se može dobiti, a čini više od 70% ukupnih troškova.

Cilj ovog Javnog poziva bio je povećati otpornost lokalne i regionalne zajednice prema klimatskim promjenama, odnosno smanjiti ranjivost prirodnih sustava i društva na negativne utjecaje klimatskih promjena te posljedično pridonijeti izgradnji zelene i klimatski neutralne Hrvatske.

Podsjećamo da su već u tijeku slične aktivnosti koje je Grad Kastav započeo zahvaljujući dodijeljenim sredstvima u 2022. godini, a koje uključuju sadnju novih stabala, postavljanje javnih špina, te uređenje parka u Žegotima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari