ZA SPAS „IZIGRANOG“ 3. MAJA Sindikalisti: „Uljanik je iz riječkog brodogradilišta „izvukao“ 900 milijuna kuna!“

Foto: Riječanin

Na sastanku Radne grupe za pripremu sjednice o stanju u 3. maju ocijenjeno da je situacija u brodogradilištu – dramatična!

Na današnjem sastanku Radne grupe za pripremu zajedničke sjednice Županijske skupštine i Gradskog vijeća Grada Rijeka na temu stanja u “3.maju” kojoj su prisustvovali i sindikalni predstavnici riječkog brodogradilišta naglašeno je da je situacija krajnje dramatična.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Očekuje se reakcija Vlade koja je, kako je rečeno, bila obavezna pratiti da li Uljanik kao novi vlasnik ispunjava obveze preuzete kupoprodajnim ugovorom.

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić rekao je da je sada evidentno da Uljanik preuzimanjem 3. maja nije ispunio obveze iz ugovora.

Predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat smatra da Uljanik više nema što tražiti u 3.maju. Kaže da je Uljanik izigrao i vladu i 3 maj, te da hitno mora vratit novac otuđen iz riječkog brodogradilišta, a tražit će se i odgovornost onih koji su doveli do sadašnje situacije.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Predstavnici sindikata 3.maja rekli su kako 30. lipnja ističe rok za povrat novca, no da im je direktor rekao kako nema namjeru aktivirati zadužnice.

Dodali su kako je utvrđeno da je preko 900 milijuna kuna trećemajskog novca otišlo u Pulu.

Rečeno je također da 3.maj nema vremena čekati 22. srpnja do kada bi trebao biti odobren plan restrukturiranja Uljanika, proizvodnja stoji jer nema novca za materijal, radnici su očajni i spremni su na sve legitimne oblike borbe za očuvanje opstojnosti 3.maja.

Zajednička sjednici predstavničkih tijela PGŽ i Grada Rijeke održat će se 28.lipnja u dvorani Građevinskog fakulteta na Kampusu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari