PRIMOPREDAJA

Za uređenje sanjkališta: PGŽ s 400.000 kuna pomogla Općini Lokve u nabavci ratraka

Zamjenik župana Petar Mamula danas je bio u Općini Lokve na primopredaji ratraka za uređenje lokalnog sanjkališta

Kako je istaknuo zamjenik Mamula, ovo je realizacija obećanja izvršne vlasti PGŽ da će pomoći općinama i gradovima Gorskog kotara u razvoju mreže malih sanjkališta.

„Za tu smo namjenu o ovoj godini osigurali 1,5 milijuna kuna, a prve su se za korištenje tih namjenskih sredstava javile općine Lokve i Mrkoplj. I svake slijedeće godine u planu je kroz proračun izdvojiti po 1,5 milijuna kuna s kojima ćemo pomoći Goranima u nabavci opreme za uređenje sanjkališta. Bilo bi nam drago da se ovakvi oblici podrške osiguraju i s državne razine, primjerice kroz Zakon o brdsko-planinskom području koji je već dvije godine samo mrtvo slovo na papiru, rekao je Mamula.

VIDEO DANA:

Nabavka ratraka projekt je Općine Lokve koji se sufinancira od strane Primorsko-goranske županije s iznosom od 400.000 kuna u okviru Javnog poziva za sufinanciranje projekata temeljem programa „Razvoj mreže sanjkališta u Gorskom kotaru“ iz Proračuna Primorsko-goranske županije za 2021. godinu.

U okviru predmetnog programa i javnog poziva jedinice lokalne samouprave s područja Gorskog kotara mogle su prijaviti sufinanciranje nabave i ugradnje pokretne trake odnosno nabavke motornih sanjki ili ratraka. Županija sudjeluje u sufinanciranju do maksimalno 80% iznosa prijavljenih projekata, najviše do iznosa od 750.000,00 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari