ODRŽANA SVEČANOST

Galerija | Zajednica sportova PGŽ nagradila najuspješnije sportaše u Primorsko-goranskoj županiji

Zajednica sportova PGŽ proglasila je najuspješnije sportaše u 2023. godini. Uz nazočnost brojnih uzvanika, svečanost je održana u Narodnoj čitaonici Kostrena, a uz posebna priznanja pojednicima i ekipama, tradicinalno su dodjeljenje nagrade najbojim sportašima i sportskim djelatnicima u brojnim kategorijama, školskim sportskim društvima, sportskim ekipama te tri nagrade za životno dijelo Slobodanu Čegaru, Srećku Šobotu i Zoranu Roji koje je uručio župan Zlatko Komadina.

Najuspješniji sportaš Primorsko-goranske županije u 2023. je Marko Skendar iz “TSK Ravnogorac”, dok je u ženskoj konkurenciji to Leona Popović iz Ski kluba “Rijeka”. U ekipnom sportu najbolji rezultat u prošloj godini su postigli vatarpolisti “Primorje Erste Bank” kluba, odnosno kuglačice “Mlake”. Antonio Franko iz Triatlon kluba “Rival” najuspješniji je sportaš u kategoriji osoba s invaliditetom, dok je Laura Štefanac proglašena najboljom sportašicom u kategoriji gluhih osoba.

Iskrene čestitke svim laureatima uz želje za daljnji uspješan nastavak sportske karijere uputio je župan Komadina istaknuvši kako je Primorsko-goranska najsportskija županija u Hrvatskoj i jedna od onih koja najviše ulaže u sport, bilo preko Zajednice sportova PGŽ, ulaganjem u razvoj sportsko-rekreacijskog centra Platak ili kao osnivač škola, koja je u posljednjih petnaestak godina sufinancirala izgradnju niza školskih dvorana diljem županije, naglasio je Komadina.

Čestitkama su se pridružili i predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić koji je izvijestio o sportskim postignućima, nagradama sportaša i ulaganjima u sportsku infrastrukturu tijekom 2023. godine te glavni tajnik HOO Siniša Krajač koji je, uz osvrt na bogatu lepezu sportova i osvojenih priznanja s područja županije, posebno istaknuo i izvrsnu suradnju s PGŽ.

Manifestaciji je nazočila i resorna pročelnica Sonja Šišić te načelnik Kostrene Dražen Vranić koji je rekao da je ulaganje u sport, ulaganje u budućnost naši mladih, a sportaši najbolji ambasadori naših sredina, županije i države.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari