PREDANI SU PRITVORSKOM NADZORNIKU

Policija uhvatila čak četiri osobe koje su pokušale prokrijumčariti migrante

Foto: Riportal

Osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Tijekom vikenda do danas na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježena su četiri događaja krijumčarenja osoba.

Policijski službenici proveli su kriminalistička istraživanja nad četvero stranih državljana koje se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, u petak, 1. ožujka u popodnevnim satima na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko policijski službenici zaustavili su osobno vozilo litavskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Kazahstana, a u vozilu su bila četiri strana državljana.

U subotu, 2. ožujka u jutarnjim satima na autocesti A6 kod tunela Čardak zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao državljanin Rumunjske, a u vozilu se nalazilo više stranih državljana. Vozač je pokušao pobjeći, no u tome su ga spriječili policijski službenici.

Istog dana u popodnevnim satima na autocesti A6 kod čvora Delnice zaustavljeno je osobno vozilo njemačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Njemačke, a u vozilu se nalazilo pet stranih državljana.

U ponedjeljak u jutarnjim satima kod čvora Ravna Gora zaustavljeno je osobno vozilo bjeloruskih nacionalnih oznaka kojim je upravljala državljanka Bjelorusije, dok su se u vozilu nalazila četiri strana državljana.

Postupanjem je utvrđeno da su strani državljani na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku, dok će se prema istima provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari