“Zajedno u ratu, zajedno u miru”: Logotip braniteljskog projekta u suradnji s PGŽ izradili učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci

U sjedištu Primorsko-goranske županije predstavljen je logotip projekta „Zajedno u ratu, zajedno u miru“

Riječ je o projektu zajedničkog obilježavanja 25. godišnjice VRO Oluja i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja 2020. Učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci izradili su logotipe za projekt, a autorica prvonagrađenog rada je Magdalena Grdić.

Pročelnik Ureda županije Goran Petrc istaknuo je važnost manifestacije „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ kojoj je cilj okupiti sve udruge proizašle iz Domovinskog rata, jedinice lokalne samouprave s područja PGŽ koji će sudjelovati u manifestacijama koje će se dešavati tijekom godine povodom 25. godišnjice vojno redarstvene akcije Oluja, koja predstavlja veliki događaj iz naše bliske prošlosti.

Zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović istaknuo je zadovoljstvo što će se svečana akademija i mimohod branitelja održati upravo u Rijeci, jer je nemjerljiv doprinos Primoraca, Gorana, Riječana i otočana u obrani naše domovine u Domovinskom ratu.

Predstavnik „Ajkula“ Perica Prpić rekao je kako će se u 2020. godini zajednički obilježiti 25. godišnjica VRO Oluja i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja. Nositelj projekta je Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkule“, a partneri Udruge iz Domovinskog rata s područja PGŽ. Pokrovitelji su Primorsko-goranska županija i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a supokrovitelji gradovi i općine s područja Primorsko-goranske županije.

Osnovni cilj projekta je organizirati manifestaciju  zajedništva hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata s područja Primorsko-goranske županije i svih žitelja naše županije uz potporu svih gradova i općina Primorsko-goranske županije.  Napomenuo je da je upravo zbog važnosti same akcije bitno zbog prepoznatljivosti napraviti logotip koji je predstavljen danas, koji će biti vidljiv na svim promidžbenim materijalima manifestacije i koji će nositi svi sudionici projekta. Zahvalio se svima koji su sudjelovali u projektu logotipa.

Učenici srednje Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci izradili su logotipe za projekt. Izabrana su tri rada, prvonagrađeni rad izradila je Magdalena Grdić, drugonagrađeni rad izradio je Karlo Ninić, a trećenagrađeni Andriana Giljača, sve učenici 4. razreda pod mentorstvom profesorice Jasmine Bukše.

Učenica Magdalena Grdić opisala je svoj logotip koji ima poluovalni oblik sa hrvatskim pleterom u donjem dijelu.  Istaknula je da su u logotipu prepoznatljivi, simboli i elementi koji su dobiveni inspiracijom iz hrvatskog grba, vojnih elemenata tj. elemenata hrvatskog vojnika.  Logotip sa znakom i tekstom u cjelini predstavlja pobjedu, zahvalnost, zajedništvo, jedinstvo u obilježavanju važne manifestacije u RH.

Pročelnik Petrc uručio je poklon bonove nagrađenim učenicima za nabavku pribora za rad.

Na predstavljanju su prisustvovali i Branimir Brnas iz  „Ajkula“, voditeljica Kabineta župana Ermina Duraj, Robert Barešić iz 111. brigade HV i predstavnik Vojne policije Željko Selci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari