20 GODINA RADA

Zaklada Sveučilišta u Rijeci izložbom na Korzu predstavlja nagrađivane znanstvenike i umjetnike

Izložba „Mladi znanstvenici i umjetnici“ postavljena na postamentima na Korzu, samo je jedan od brojnih programa kojima Zaklada Sveučilišta u Rijeci tijekom cijele godine obilježava 20 godina svog rada.

Ove godine obilježava se 390 godina visokog obrazovanja u Rijeci, kao i 50 godina rada Sveučilišta u Rijeci. Ovom izložbom Zaklada Sveučilišta u Rijeci široj javnosti želi predstaviti znanstvenike i umjetnike, među prvima dobitnike Nagrada Zaklade koje se dodjeljuju najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima, koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci te akademskoj i široj zajednici.

„Ovom izložbom htjeli smo naše znanstvenike i umjetnike, zaposlene na Sveučilištu u Rijeci predstaviti široj javnosti i izložbom na Korzu upoznati građane s njihovim impresivnim akademskim karijerama i postignućima“, rekla je ravnateljica Zaklade Bojana Ćulum Ilić, dok se Ivana Kunda, jedna od znanstvenica predstavljenih na izložbi zahvalila Zakladi i Sveučilištu što na ovaj način nastoje široj javnosti predstaviti njihov dugogodišnji rad i razvoj akademske karijere.

Izložba na Korzu realizirana je pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, a zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan čestitala je Zakladi Sveučilišta na uspješnih 20 godina rada.

„Upornost i znanstvena hrabrost diči sve ove znanstvenike i umjetnike čija su postignuća djelom ove izložbe. Grad Rijeka izuzetno cijeni i potiče rad Zaklade s mladim znanstvenicima jer smatramo da je razvoj znanosti izuzetno bitan za društvo u cjelini i želimo da upravo po radu i postignuću znanstvenika Hrvatska postane sve prepoznatljivija i cijenjena među zemljama Europske unije“, istaknula je Krpan.

„Osnivanje Zaklade Sveučilišta bio je prije 20 godina jedan iskorak riječkog Sveučilišta u želji za još boljim kvalitetniji razvijanjem znanosti i mladih znanstvenika i vjerujem da smo u tome uspjeli“, rekao je prorektor za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci Gordan Jelenić.

Izložba na postamentima na Korzu ostaje otvorena od 24. travnja nakon čega se seli na sveučilišni Kampus na Trsatu gdje će se moći razgledati do 8. svibnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari