U ZALEĐU NOVOG VINODOLSKOG

Zamjenik župana Mamula obišao Poljoprivrednu zadrugu API Kvarner

Zamjenik župana Petar Mamula obišao je Poljoprivrednu zadrugu API Kvarner u Jakov Polju nedaleko Krmpota u zaleđu Novog Vinodolskog. S poslovanjem i planovima za budućnost Zadruge upoznali su ga upravitelj Darko Tomičić i voditelj poslovanja Antonio Komadina.

Poljoprivredna zadruga API Kvarner prvi je osnovani Kratki lanac opskrbe u Primorsko-goranskoj županiji i jedan od prvih u Republici Hrvatskoj kojemu je cilj olakšati trženje poljoprivrednicima i smanjiti broj posrednika u lancu od proizvođača do krajnjeg potrošača.

Zamjenik Mamula je svoje domaćine upoznao s tijekom izrade novog županijskog Strateškog plana razvoja poljoprivrede za naredno programsko razdoblje i planovima Županije u podupiranju OPG-ova i poljoprivrednih zadruga, a od predstavnika API Kvarner je dobio i sugestije što, s obzirom na probleme s kojima se susreću poljoprivrednici na terenu, treba uvrstiti u županijski plan.

Kratki lanci opskrbe smjer su kojemu treba težiti kada govorimo o budućnosti hrvatske poljoprivrede, prilika je to za razvoj i trženje premium proizvoda koji diretnim kanalima od proizvođača k potrošaču postižu visoke cijene i garantiraju opstanak i pomlađivanje poljoprivrednih gospodarstava, poručio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari