ZAMRZNUO ČLANSTVO U HDZ-U Mile Biondić nezadovoljan odnosom stranke prema braniteljima

Predsjednik riječke podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) Mile Biondić, koji je prošlih mjeseci organizirao prosvjedne aktivnosti u Rijeci, objavio je u srijedu da zamrzava članstvo u HDZ-u jer je nezadovoljan “klijentelističkim vodstvom riječkoga HDZ-a” i njegovim “kukavnim ponašanjem prema braniteljima”, prenosi Hina.

Na konferenciji za novinare Biondić je podsjetio da je u ime riječkoga UHDDR-a pozvao branitelje da se ne odazovu polaganju vijenaca i paljenju svijeća u organizaciji grada Rijeke na Dan neovisnosti 8. listopada zbog, kako je naveo, “govora mržnje prema braniteljima” izbornog koordinatora SDP-a u 8. izbornoj jedinici Željka Jovanovića.

No, toga dana, rekao je, na Mostu hrvatskih branitelja, polaganju vijenaca su se odazvale neke udruge proistekle iz Domovinskog rata, a najbrojnije je bilo izaslanstvo gradske i županijske organizacije HDZ-a.

“Uz dosadašnje kukavno ponašanje prema braniteljima, taj čin predstavlja ‘točku na i’ oportunističke politike, što je sustavno demonstrira klijentelističko vodstvo riječkoga HDZ-a”, dodao je.

Na novinarsko pitanje boji li se izbacivanja iz HDZ-a nakon ovoga, odgovorio je kako je njegovo građansko pravo upozoravati na nepravilnosti te da od stranke nikad nije tražio ništa, nego je samo radio za boljitak građana i države.

U vezi s tvrdnjama da je iza prosvjeda koje je organizirao protiv uprave riječkoga HNK stajao HDZ, Biondić je rekao da su prosvjedi “inicirani iz braniteljske populacije” i da je u njima svatko mogao slobodno sudjelovati, a potporu stranke, dodao je, za to nije nikad dobio, prenosi Hina.

Mile Bondić prije dvije godine većinom je glasova bio izabran za predsjednika riječke Gradske organizacije HDZ-a, koju je Županijska organizacija nakon nekoliko mjeseci raspustila, a Biondić na ponovljenim izborima nije mogao sudjelovati jer je bio suspendiran tijekom disciplinskog unutarstranačkog postupka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari