Zanima vas izrada meteorološke stanice? Odite na besplatnu radionicu

U sklopu Dnevnog boravka susjedstva Praputnjak, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, odvit će se radionica izrade meteorološke stanice

Udruga Praputnjak – kulturni krajolik u petak, 6. ožujka 2020. godine u 17 sati u Područnoj školi Praputnjak organizira radionicu izrade meteorološke stanice.

Radionica se odvija pod vodstvom Udruge Šterika iz Praputnjaka i otvorena je za sve dobne skupine. Prijave na radionicu su obavezne do popunjenja kapaciteta (maksimalno 10 polaznika), a zaprimaju se na e-mail: kkpk.praputnjak@gmail.com, broj telefona: 0958189627 ili putem Facebook stranice Praputnjak – kulturni krajolik.

Kroz radionicu, polaznici će steći osnovna znanja o načinu rada Arduino mikrokontrolera i upoznati se s mogućnostima njegove primjene u svakodnevnom životu.

Arduino mikrokontroler je mikroračunalo, OpenSource platforma, koji omogućava spajanje elektronskih komponenti i senzora te upravljanje njima, pomoću programa instaliranog na Arduino ploču, putem USB kabela.Na Arduino je moguće spajati razne senzore, display-e, LED, IR diode, tranzistore, otpornike i ostale aktivne i pasivne elektronske komponente i tako kreirati interaktivne hardware-software kreacije.

Dnevni boravak mjesto je susreta i druženja u svakom od 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, kojim se potiče stvaranje ugodne atmosfere u svakom pojedinom susjedstvu, u prostorima u kojima se i domaći i gosti osjećaju kao kod svoje kuće. Dnevni boravci 27 susjedstava smišljeni su kao svojevrsni nasljednici lokalnih čitaonica, knjižnica i domova kulture, koji su bili centri okupljanja i druženja, razmjene znanja te općenito kulturnog i umjetničkog života zajednice. Svaki od lokaliteta Dnevnih boravaka u svih 27 susjedstava ujedno je i središnje mjesto informiranja o samom susjedstvu, zajednici i mogućnostima uključivanja u rad, volontiranja i/ili sudjelovanja u aktivnostima programa susjedstava.

Programski pravac 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture okuplja susjedstva diljem Primorsko-goranske županije i svako od njih povezuje s jednim susjedstvom iz jedne od 27 zemalja članica Europske unije, u suradnjama i razmjenama iskustava, običaja i svakodnevice. Time razvija dobre međuljudske odnose i stvara atmosferu uživanja u različitosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari