DONOSIMO UPUTE

Započelo podnošenje zahtjeva za umanjenje zakupnine Grada Rijeke i Rijeka plusa, evo što morate učiniti

Foto: Mateo Levak/Riportal

Zakupnicima s padom prometa od 40 do 60% odobrit će se umanjenje zakupnine za 30%, a onima koji su zabilježili pad prometa od 60,01 do 100% odobrit će se umanjenje zakupnine za 50%.

Dokaz pada prometa utvrđuje se na način da se promet za prosinac 2020., za koji se traži odobrenje umanjenja zakupnine, uspoređuje sa prometom iz prosinca 2019. godine. Iznimno, zakupnici koji svoju djelatnost nisu obavljali u prosincu 2019. godine, dostavljaju podatak o ostvarenom prometu koji su imali u veljači 2020. godine, dok se za zakupnike koji su svoju djelatnost počeli obavljati nakon veljače 2020. godine, kao referentni mjesec kojim se dokazuje pad prometa utvrđuje listopad 2020. godine.

Predaja zahtjeva za zakupnike poslovnih prostora u vlasništvu Grada Rijeke

Zahtjev za ostvarenje prava na umanjenje zakupnine uz vjerodostojnu knjigovodstvenu dokumentaciju zakupnici mogu dostaviti isključivo putem on line obrasca na portalu Grada Rijeke, na kojem se nalaze i upute o ispunjavanju.

Predaja zahtjeva za zakupnike poslovnih prostora kojima upravlja Rijeka plus

Zahtjevi za ostvarivanje prava na umanjenje zakupnine s pratećom dokumentacijom kao dokazom smanjenje prometa, mogu se dostaviti na propisanom obrascu.

Zahtjevi se dostavljaju putem e-maila info@rijeka-plus.hr ili preporučeno poštom na adresu: RIJEKA plus d.o.o., Blaža Polića 2, 51 000 Rijeka.

Zakupnici kojima je obustavljeno obavljanje djelatnosti oslobađaju se plaćanja zakupnine

Zakupnici kojima je obustavljeno obavljanje djelatnosti odlukom Stožera civilne zaštite RH, oslobađaju plaćanja zakupnine od 1. do 31. prosinca, odnosno do ukidanja mjera obustave obavljanja djelatnosti.

S obzirom na to da je Vlada RH najavila mogućnost da mjerama pokrije fiksne troškove poduzetnika, Grad Rijeka će pričekati s primjenom svojih mjera, kako ne bi Vlada i Grad donijeli istu vrstu mjera.

Oslobađanje od plaćanja naknade za korištenje privremenih objekata i ugostiteljskih terasa

Korisnici površina javne namjene koji imaju postavljene privremene objekte i ugostiteljske terase oslobađaju se od plaćanja naknade za korištenje u periodu od 1. studenog 2020. do 31. prosinca 2020. godine, uz mogućnost produljenja ovisno o razvoju situacije s pandemijom koronavirusa.

Korisnici površina javne namjene, a odnosi se na javne površine kojima upravljaju Grad Rijeka i Rijeka plus, ne moraju podnositi zahtjeve.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari