RIVA BEZ AUTOMOBILA

Video | Zatvara se parkiralište na Putničkoj obali, Delta se priprema za prihvat 600 vozila. Pogledajte kako izgleda budući parking

Krajem godine zatvara se parkiralište na Putničkoj obali, u pripremi su novi parkirni kapaciteti od 600-tinjak mjesta na Delti kod Exportdrva

Putnička obala na riječkoj rivi uskoro bi trebala dobiti novu fuknciju. Kao što je najavljivano, parkiralište će se u potpunosti osloboditi automobila a privremeni, natkriveni parking za 600 vozila bit će na prostoru iza zgrade Exportdrva.

“Mjesec studeni, kraj godine, riva je slobodna od automobila, sve je pod nadstrešnicama na prostoru Delte, gradi se marina i sve je gotvo u prvom kvartalu 2025…”, zadovoljna je novom vizijom dijela grada Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka za Kanal Ri.

Javni natječaj za parking na Delti trebao bi izaći početkom rujna.

“Sad imamo ovdje oko 350 parkirnih mjesta, tamo preko 600…. Nova prometna regulacija s d404, prepostavljam da ćemo smanjiti gužve u gradu što se tiče automobila, znamo da je sad u gradu veliki investicijski ciklus.”, dodaje ravnatelj Lučke uprave Rijeka.

Time će se konačno ostvariti I san Riječana, a to je okretanje Rijeke prema moru.

Nešto što će svakako, ukoliko se relizira, razveseliti Riječane jesu novi sadržaji na Rivi – potpuno energetski neovisan objekt koji bi bio u funkciji tijekom čitave godine.

“On će biti multifunkcionalan, dat će sve moguće sadržaje, od klizališta po zimi, od koncerata i svih drugih sadržaja koji se danas povremeno dešavaju, a ovako bi imali čitavu godinu taj prostor u funkciji.”, otkriva Denis Vukorepa.

Novi parkirni prostor na Delti odnosno Exportdrvu bit će na raspolaganju građanima sve dok prostor Žabice ne bude u potpunoj funkciji, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari