NITKO DRUGI NIJE REAGIRAO

Zaustavila ga je tek – dogradonačelnica Krpan! Vandal u centru Rijeke išarao desetak zgrada. Tko zna dokle bi još šarao…

“Prolazila sam Klobučarićevim trgom žureći na sastanak u gradskoj upravi kada su me građani upozorili na mladića koji je šarao po pročelju obližnje zgrade”, ispričala je za Riportal zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan

Ponašanje jednog mladića danas u središtu Rijeke izazvalo je veliku pažnju građana. Mnogi su u nevjerici promatrali kako mladić usred dana debelim markerom šara po zgradama. Nagrdio je na taj način pročelja barem desetak zgrada u užem središtu Rijeke i nitko ga nije zaustavio, sve dok nije naišao na – dogradonačelnicu Sandru Krpan!

“Prolazila sam Klobučarićevim trgom žureći na sastanak u gradskoj upravi kada mi je pažnju privukao mladić koji je šarao po pročelju zgrade”, ispričala je za Riportal zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan.

“Jedan građanin rekao mi je u prolazu kako mladić već dulje vrijeme šara pa pročeljima zgrada, što nikako nisam mogla ignorirati. Vidjevši mladića kako upravo šara po zidu, prišla sam mu i rekla mu – priznajem, malo povišenim tonom – kako to ne smije raditi i kako vandalizam u ovom gradu svakako ne možemo tolerirati. Nakon moje izjave mladić mi je predao marker kojim je šarao po zgradi i udaljio se.”, ispričala nam je Sandra Krpan.

“Inače cijenim uličnu umjetnost i grafitere koji uljepšavaju svijet oko sebe, ali ovo nema veze s umjetnošću – ovo je najobičniji vandalizam.”, dodala je Sandra Krpan.

‘Jednom profesorica – uvijek profesorica’, primijetili su neki koji su prisustvovali toj maloj “razmjeni mišljenja” između odlučne dogradonačelnice i mladog vandala.

‘Zaplijenjeni’ marker tako je postao svojevrsna atrakcija u zgradi gradske uprave gdje ostaje kao primjer konkretnog poteza gradske vlasti na sprječavanju vandalizma u Rijeci!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari