VEĆA DOSTUPNOST USLUGA

Galerija | Zavod za hitnu medicinu PGŽ nabavio deset novih vozila u vrijednosti 5,6 milijuna kuna

Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije bogatiji je za deset novih vozila kojima će se osigurati još veća dostupnost zdravstvenih usluga na području naše županije.

Riječ je o šest vozila za hitnu medicinu sa pogonom na sva četiri kotača, marke WV Crafter koja će se rasporediti u ispostave u Delnicama, Vrbovskom, Čabru, Crikvenici te dva za Rijeku.

Do kraja godine stižu još četiri vozila s pogonom na prednje kotače marke Citroen Jumper koja će biti raspoređena u Opatiju, Rab, Mali Lošinj i Rijeku. Ukupna vrijednost svih deset vozila je 5,6 milijuna kuna.

Vozila su predstavili župan Zlatko Komadina, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Senka Kajčić, voditeljica medicinske djelatnosti Zavoda Slađana Srdoč i voditelji ispostava Zavoda.

Komadina: Ove godine osigurali smo 10 milijuna kuna za redovnu djelatnost Zavoda

“Ovo je nastavak nabave vozila započete 2018. godine kojom se smanjuje starost voznog parka ispod pet godina. Ukupno imamo 80 timova, od toga njih 56 s liječnikom, a građani prepoznaju hitnu pomoć kao najvažnijeg dionika zdravstvenog sustava Primorsko-goranske županije. Ove smo godine osigurali 10 milijuna kuna za redovnu djelatnost Zavoda, a nova vozila su važna za sigurnost kako pacijenata koji se njima prevoze, tako i timova koji njima upravljaju”, zaključio je župan.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Senka Kajčić je zahvalila Županiji na investiciji koja omogućuje unaprjeđenje kvalitete rada Zavoda, ali i svom prethodniku, bivšem ravnatelju Davoru Vukobratu, koji je pokrenuo projekt.

“Bitno je istaknuti da se ovime omogućava da naši timovi voze sigurna i suvremena vozila, što predstavlja dodatnu sigurnost pacijentima i djelatnicima Zavoda. Primorsko-goranska županija kao osnivač nas prati i daje veliku podršku nastojanjima da osiguramo dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, zaključila je ravnateljica.

PGŽ izdvaja značajna proračunska sredstva za sufinanciranje djelatnosti Zavoda

Primorsko – goranska županija kao osnivač ZZHM-a izdvaja značajna proračunska sredstva za sufinanciranje redovne djelatnosti Zavoda, a posebice za ulaganja u vozni park. Tako je u razdoblju od 2018. do 2022. godine uloženo ukupno gotovo 7,7, milijuna kuna za nabavu 14 sanitetskih vozila te jedno vozilo za transport kisika. Na ovaj način postiže se veća sigurnost za pacijente i djelatnike te se podiže razina kvalitete zdravstvene zašite.

Zbog dislociranosti vanjskih ispostava (otoci, Gorski kotar) te zbog njihove otežane dostupnosti, (trajekti, loši vremenski uvjeti) svaka ispostava mora imati jedno rezervno vozilo pored onih za ugovorene timove. Rezervna vozila su potrebna i u Rijeci zbog potrebe osiguravanja raznih manifestacija te kao zamjena za vozila koja su na servisu ili popravku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari